Flux-stiri

Alexandru Rafila: Doza a treia de vaccin nu va avea impact asupra sănătăţii publice. Vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi

  • A treia doză de vaccin nu va avea impact asupra sănătăţii publice, din cauza numărului mare de persoane nevaccinate, a declarat Alexandru Rafila. 
  • Medicul consideră că vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în următoarele două-trei săptămâni.

Doza a treia nu este obligatorie şi nu beneficiază de o recomandare clară din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, a spus medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila, care apreciază că doza a treia este necesară celor imunodeprimaţi, care nu dispun de suficienţi anticorpi.

Alexandru Rafila a oferit exemplu personal, spunând că nu va face doza a treia, în condiţiile în care este vaccinat cu două doze şi a făcut şi boala, considerând că are un nivel bun de anticorpi.

În context, Rafila a apreciat că nu ar fi o idee bună actualizarea certificatului verde cu doza a treia.

Sănătatea publică va beneficia în condiţiile creşterii numărului de persoane vaccinate cu actuala schemă completă, Rafila oferind exemplul unei alte ţări latine, Portugalia, unde ponderea vaccinaţilor este foarte mare.

El a mai spus, la Digi24, că România ar putea ajunge la 20.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi în următarele două-trei săptămâni.

Medicul crede că importante sunt, în realitate, numărul persoanelor care ajung în spital şi al celor ce sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă, spunând că există ţări care nu mai contabilizeaază numărul total de cazuri, ci doar cei doi indicatori.

„Suprasolicitarea sistemului de sănătate este foarte aproape”, a spus Rafila, în condiţiile în care sunt deja bolnavi care aşteaptă pe holuri sau la intrarea unităţilor de primiri urgenţe un pat liber.

The post Alexandru Rafila: Doza a treia de vaccin nu va avea impact asupra sănătăţii publice. Vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code