Flux-stiri

Alexandru Rafila: „Şi la noi COVID este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită”

  • Alexandru Rafila a spus că și în România, la fel ca în alte țări, COVID începe să fie tratat ca o viroză obișnuită.
  • Ministrul Sănătății crede că nu vor mai fi introduse restricţii.
  • Fiind întrebat despre posibilitatea apariţiei unui val 6 al pandemiei, acesta a spus că este abia sfârşitul valului 5.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că şi în România, la fel ca în alte ţări, COVID începe să fie tratat ca o viroză obişnuită, dar spune că autorităţile sanitare nu pot abandona măsurile care vizează asigurarea capacităţilor de testare, de evaluare, de tratament.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că în România se înregistrează încă o transmitere comunitară a noului corovanirus.

„Comparativ cu marţea trecută au fost cu aproape o mie de cazuri mai puţin, ceea ce îmi sugerează că există o încetinire a transmiterii şi dacă această încetinire se va consolida în zilele următoare cred că ne îndreptăm rapid spre sfârşitul valului 5. Şi cred că este aşa că am încercat să privesc într-un context mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România, şi toate ţările din regiunea europeană a OMS se află acum pe un trend descendent şi cred că zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent şi în România”, a declarat marţi Alexandru Rafila, la TVR.

Întrebat de ce în Spania virusul este tratat ca o viroză, ministrul a spus că acelaşi lucru se întâmplă şi în România.

„Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită, dar asta nu înseamnă că noi nu avem o responsabilitate ca şi autorităţi de sănătate să păstrăm măsurile medicale în vigoare, care înseamnă capacitatea de testare, capacitatea de evaluare a pacienţilor, medicaţia antivirală, toate lucrurile astea rămân funcţionale”, a explicat Alexandru Rafila.

El crede că nu vor mai fi introduse restricţii, iar întrebat despre posibilitatea apariţiei unui val 6 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a spus: „Este sfârşitul valului 5, nu îmi place să fiu profet”.

The post Alexandru Rafila: „Şi la noi COVID este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code