Flux-stiri

Alexandru Rafila: „Trebuie să revitalizăm campania de vaccinare”

  • Trebuie găsită o soluție pentru revitalizarea campaniei de vaccinare, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
  • Rafila adăugat că România a avut cea mai mare mortalitate din Uniunea Europeană: 3%.
  • Ministrul Sănătății și-a exprimat dezamăgirea că măsura care putea să încetinească transmiterea virusului – certificatul COVID – nu a fost adoptată.

Trebuie găsită o soluție pentru revitalizarea campaniei de vaccinare, declară ministrul Sănătății, care speră să fie adoptat totuși certificatul verde. Alexandru Rafila adaugă că autoritățile încearcă să evite un lockdown, închiderea școlilor și numărul mare de decese.

Alexandru Rafila a spus că România a avut, în valul 4, cea mai mare mortalitate din Uniunea Europeană: 3% din pacienții infectați în România au murit și „au fost afectate în bună măsură și persoanele cu alte patologii care au avut acces limitat la serviciile medicale”.

„Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple și facem tot ce este posibil, dar nu putem să facem mai mult decât atât. În acest moment nu avem la îndemână decât măsurile de sănătate publică care se referă la distanțare, folosirea măștii, pe care le recomandăm. Insistăm foarte, foarte mult în ceea ce privește vaccinarea. Trebuie să găsim o soluție să revitalizăm această campanie de vaccinare, inclusiv prin implicarea profesioniștilor din sănătate în furnizarea de informații credibile și accesibile. Am adaptat actul normativ care permite extinderea rapidă a testării la nivelul cabinetelor de medicină de familie și sperăm să avem succes să putem depista cât mai repede persoanele bolnave”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul și-a exprimat dezamăgirea că măsura care putea să încetinească transmiterea virusului – certificatul COVID – nu a fost adoptată.

„Este o măsură pe care am fi vrut s-o luăm, chiar dacă temporar, ca să putem gestiona mai bine situația. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică care să poată duce la adoptarea unui astfel de document, astfel încât să evităm trei lucruri majore: un lockdown care a afectat deja foarte serios viața economică, închiderea școlilor și numărul mare de decese”, a adăugat Alexandru Rafila.

The post Alexandru Rafila: „Trebuie să revitalizăm campania de vaccinare” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code