Flux-stiri

Ambasada Indiei din Kiev le-a cerut cetățenilor indieni să plece din Capitală

  • Ambasada Indiei din Kiev le-a cerut cetățenilor indieni să plece din Ucraina temporar.
  • Decizia a fost luată pe fondul tensiunilor și insecurității generale.
  • Guvernul indian le-a cerut tuturor membrilor Ambasadei Indiei din Kiev să revină în țara natală.

Ambasada Indiei din Kiev le-a cerut cetățenilor indieni să plece din Ucraina. Decizia a fost luată din cauza tensiunilor extrem de mari care există între Ucraina și Rusia. Situația s-a agravat în mod considerabil în ultima perioadă, deoarece mai multe bombardamente au avut loc pe teritoriul Ucrainei, iar doi soldați ucraineni au fost uciși.

Pe fondul tensiunilor şi insecurităţii generale, „toţi cetăţenii indieni, care se află în Ucraina şi nu au treburi urgente de rezolvat, plus toţi studenţii sunt sfătuiţi să părăsească Ucraina”, se arată în înştiinţarea Ambasadei de pe Twitter.

Măsura ar fi una temporară, dar imperios necesară. Totodată, guvernul indian cere tuturor membrilor Ambasadei Indiei în Kiev să revină în India.

Canada se numără printre țările care le-au cerut cetățenilor să plece din Kiev

Canada a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina, din cauza situaţiei din regiune, a anunţat, duminică, Ministerul canadian al Apărării, notează AFP, citat de Agerpres.

Ministerul a precizat, într-un comunicat, că această repoziţionare temporară a „elementelor” contingentului său afectat pregătirii armatei ucrainene „nu înseamnă încheierea misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei „să-şi recentreze eforturile, asigurând, în acelaşi timp, siguranţa membrilor forţelor armate canadiene”.

Ottawa nu a oferit detalii despre numărul militarilor în cauză sau despre locul repoziţionării lor. Aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi, din 2015, în Ucraina, în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.

„Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunea lor de a spori capacităţile Forţelor de securitate ale Ucrainei”, a subliniat Ottawa. Canada a anunţat, sâmbătă, și închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor acesteia într-un birou temporar din Lvov, din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea trupelor ruse la frontieră”.

The post Ambasada Indiei din Kiev le-a cerut cetățenilor indieni să plece din Capitală appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code