Flux-stiri

André Leon Talley, fostul director de creație al revistei Vogue, a murit

André Leon TalleyAndré Leon Talley

  • Fostul director avea vârsta de 73 de ani.
  • A început să lucreze pentru Vogue din anul 1983.
  • În cărțile sale, Talley a vorbit despre abuzul sexual și cum rasa i-a influențat viața sau cariera.

André Leon Talley, fostul director de creație vizionar al revistei Vogue, a murit. Acesta avea vârsta de 73 de ani. Agentul literar al lui Talley, David Vigliano, a confirmat moartea lui Talley pentru USA TODAY marți seara târziu. Detalii suplimentare nu au fost făcute publice.

Talley a început să lucreze la Vogue în 1983, ocupând ulterior funcția de director de creație și redactor-șef al revistei de modă. Om important al modei, el a scris două memorii, „A.L.T.: A Memoir” în 2003 și „The Chiffon Trenches” în 2020. A fost jurat în patru sezoane ale emisiunii „America’s Next Top Model” și a fost în centrul documentarului din 2017, „The Gospel According to André”.

În „The Chiffon Trenches”, Talley s-a destăinuit despre modul în care perioada petrecută în modă, abuzul sexual și rasa i-au influențat viața, cariera și prieteniile. „Nu pot să scriu această carte decât bazându-mă pe cine sunt și de unde am venit, acest început foarte umil într-un oraș de tutun din Durham, Carolina de Nord”, a declarat fostul editor de modă pentru Essence la vremea respectivă.

Talley a fost prima persoană de culoare care a ocupat poziția sa la Vogue, iar în memoriile sale din 2020, el a descris ceea ce a considerat a fi rolul său în modelarea Vogue și, prin extensie, a industriei modei în ansamblu.

„Nu mă minimalizez când spun că puterea mea a constat în capacitatea mea de a fi alături de o femeie albă mică, mare și puternică și de a-i încuraja viziunea”, a scris în memoriile sale despre redactorul-șef al Vogue, Anna Wintour, potrivit New York Times.

Mai târziu, el avea să o apere pe Wintour, atribuindu-i acesteia, Dianei Vreeland și lui Andy Warhol faptul că i-au modelat cariera. „Acesta nu este un … povestitor răzbunător”, a declarat Talley pentru Vulture în mai 2020. „Nu o voi critica. Cartea mea este o epistolă către toți cei pe care îi iubesc. Este o scrisoare de dragoste către Anna Wintour. O iubesc profund”.

Talley a declarat pentru Essence că nu s-a ferit niciodată de rasa sa în viața și cariera sa, în ciuda lipsei de diversitate din lumea modei. „Nu m-am despărțit niciodată de culoarea pielii mele”, a spus el. „Este ceea ce m-a făcut”.

The post André Leon Talley, fostul director de creație al revistei Vogue, a murit appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code