Flux-stiri

Antonio Guterres anunţă, la Kiev, că va continua eforturile pentru un armistiţiu în Ucraina

  • „Am avut discuţii intense” cu preşedintele Volodimir Zelenski, a declarat Antonio Guterres.
  • „La Mariupol este o criză în cadrul altei crize. Facem tot posibilul pentru evacuarea oamenilor de la Azovstal”, a explicat secretarul general ONU.
  • „Sunt încrezător, la fel ca multe dintre rudele celor blocaţi în combinatul Azovstal, că secretarul general ONU şi noi vom reuşi să avem un rezultat de succes”, a afirmat Volodimir Zelenski, precizând şi că solicită asistenţă umanitară suplimentară din partea Naţiunilor Unite.

Intervenţia militară rusă în Ucraina este o încălcare a Cartei Naţiunilor Unite, a afirmat, joi seară, la Kiev, Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, subliniind că va continua eforturile pentru un armistiţiu.

„Am avut discuţii intense” cu preşedintele Volodimir Zelenski, a declarat Antonio Guterres. Invazia militară rusă este o „încălcare” a Cartei Naţiunilor Unite, fiind o pătrundere pe teritoriul unui stat străin”, a subliniat Antonio Guterres, potrivit BBC News, precizând că depune eforturi pentru un armistiţiu complet.

Agenţiile ONU au livrat alimente la peste două milioane de ucraineni, a continuat Antonio Guterres, declarându-se încrezător că este posibil „un rezultat de succes pentru deblocarea crizei de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol”.

„La Mariupol este o criză în cadrul altei crize. Facem tot posibilul pentru evacuarea oamenilor de la Azovstal”, a explicat secretarul general ONU.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a vorbit cu Antonio Guterres despre „încălcările drepturilor omului” comise de forţele militare ruse.

„Sunt încrezător, la fel ca multe dintre rudele celor blocaţi în combinatul Azovstal, că secretarul general ONU şi noi vom reuşi să avem un rezultat de succes”, a afirmat Volodimir Zelenski, precizând şi că solicită asistenţă umanitară suplimentară din partea Naţiunilor Unite.

„Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a eşuat în sarcina de a împiedica izbucnirea acestui război şi în a-l opri, ceea ce generează multă dezamăgire, frustrare şi furie”, a acuzat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Figaro.

The post Antonio Guterres anunţă, la Kiev, că va continua eforturile pentru un armistiţiu în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code