Flux-stiri

Apelul Amnesty International către Italia: „Nu-i discriminaţi pe cei nevaccinaţi”

amnesty-internationalamnesty-international

  • Italia impune vaccinarea pentru persoanele care au peste 50 de ani.
  • Certificatul verde care atestă vaccinarea este obligatoriu pentru transportul în comun.
  • Amnesty International cere includerea unor noi măsuri pentru persoanele nevaccinate.

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a îndemnat Italia să modifice restricţiile stricte împotriva COVID pentru a evita discriminarea persoanelor nevaccinate.

Printr-un decret recent, guvernul lui Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani şi pentru utilizarea transportului public şi a unei serii de alte servicii, fiind una dintre puţinele ţări care a luat astfel de măsuri drastice, în încercarea de a reduce presiunea asupra spitalelor şi de a diminua numărul de decese, relatează Reuters.

Amnesty International a cerut includerea unor măsuri alternative, inclusiv utilizarea de măşti şi testarea COVID-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la serviciu şi să folosească transportul public „fără  să existe o discriminare”, a precizat grupul într-un comunicat emis.

Conform normelor actuale, care vor fi în vigoare până la 15 iunie, purtarea unei măşti şi un test COVID-19 negativ nu sunt suficiente pentru a avea acces în mijloacele de transport în comun sau, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, la locul de muncă.

Amnesty International Italia, filiala locală a grupului pentru drepturile omului, a declarat că vaccinarea obligatorie ar putea fi justificată, dar trebuie să fie limitată în timp şi „proporţională” cu un obiectiv legitim de protecţie a sănătăţii publice.

„Guvernul trebuie să continue să se asigure că întreaga populaţie se poate bucura de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul la educaţie, la muncă şi la tratament medical, acordând o atenţie deosebită pacienţilor non COVID care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente”, a precizat organizaţia.

The post Apelul Amnesty International către Italia: „Nu-i discriminaţi pe cei nevaccinaţi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code