Flux-stiri

Apple devine prima firmă care atinge valoarea de piață de 3 miliarde de dolari

  • Gigantul tehnologic american Apple a devenit prima companie care a atins o evaluare bursieră de 3 miliarde de dolari (2,2 miliarde de lire sterline).
  • În pandemie, Apple a avut doar de câștigat.
  • În august 2018, Apple era prima companie care atingea valoarea bursieră de un miliard de dolari.

Prețul acțiunilor firmei a crescut cu aproximativ 5.800% de când cofondatorul și fostul director general Steve Jobs a prezentat primul iPhone în 2007. Apple a fost unul dintre marii câștigători ai pandemiei deoarece lockdown-ul provocat de coronavirus a dus la creșterea cheltuielilor pentru gadgeturi.

„Atingerea valorii de 3.000 de miliarde de dolari este un alt moment istoric pentru Apple, compania continuând să demonstreze că cei care se îndoiesc se înșeală”, a declarat Dan Ives, analist la Wedbush.

A fost nevoie de puțin peste 16 luni pentru ca evaluarea bursieră a Apple să crească de la 2 mld. dolari la 3 mld. dolari, în condițiile în care cele mai mari companii de tehnologie din lume au înregistrat o creștere fulminantă a cererii deoarece oamenii au devenit mai dependenți de smartphone-uri, tablete și laptopuri în timpul blocajelor.

Compania este prima care a atins o evaluare bursieră de 1 mld. dolari în august 2018. iPhone-ul reprezintă în mod obișnuit aproximativ jumătate din vânzările companiei, în timp ce aceasta este cunoscută și pentru tabletele iPad și computerele Mac.

Părți din ce în ce mai importante ale afacerii sunt software-ul, vândut prin magazinul Apple, spațiul de stocare prin intermediul iCloud și serviciile, cum ar fi platformele sale de abonament pentru muzică, televiziune și fitness.

„Cheia de boltă a reevaluării Apple rămâne afacerea sa de servicii, care, în opinia noastră, valorează 1.500 de miliarde de dolari”, a declarat Ives. În august, directorul general al Apple, Tim Cook, a primit peste cinci milioane de acțiuni ale firmei, cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate.

Un dosar al companiei, depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA, a arătat că acesta a vândut majoritatea acțiunilor pentru mai mult de 750 de milioane de dolari. A fost parte a unei înțelegeri pe care a încheiat-o atunci când a preluat funcția de la cofondatorul Steve Jobs.

Apple, cu sediul în Cupertino, California, a fost fondată în 1976 de Steve Jobs și de partenerii săi de afaceri Steve Wozniak și Ronald Wayne.

The post Apple devine prima firmă care atinge valoarea de piață de 3 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code