Flux-stiri

Arheologii descoperă pasaje într-un templu peruvian vechi de 3.000 de ani

  • O echipă de arheologi a descoperit o rețea de pasaje sub un templu vechi de peste 3.000 de ani din Anzii peruani.
  • Templul Chavin de Huantar, situat în partea central-nordică a Anzilor, a fost cândva un centru religios și administrativ pentru populația din întreaga regiune.
  • Chavin de Huantar, declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1985, a fost sursa de inspirație și numele operațiunii desfășurate atunci când forțele armate peruane au construit o rețea de tuneluri pentru a salva 72 de persoane luate ostatice de către grupul rebel Mișcarea Revoluționară Tupac Amaru la reședința ambasadorului japonez din Lima în 1997.

O echipă de arheologi de la Universitatea Stanford a descoperit o rețea de pasaje subterane veche de 3.000 de ani în regiunea Ancash din Anzii peruani, ascunsă sub templul Chavín de Huántar, care a funcționat cândva ca un centru administrativ și religios al regiunii.

Pasajele au fost descoperite la începutul lunii mai și potrivit caracteristicilor, se crede că au fost construite mai devreme decât galeriile sub formă de labirint ale templului, potrivit lui John Rick, un arheolog de la Universitatea Stanford care, implicat în săpături.

Situat la 3.200 de metri deasupra nivelului mării, în timpul perioadei în care s-au realizat săpăturile, au fost descoperite cel puțin 35 de pasaje subterane, care se conectează între ele și au fost construite între 1.200 și 200 î.Hr. la poalele Anzilor.

„Este un pasaj, dar este foarte diferit. Este o formă diferită de construcție. Are caracteristici din perioadele anterioare pe care nu le-am mai văzut niciodată la astfel de construcții.”, a spus Rick.

Chavin de Huantar, declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1985, a fost sursa de inspirație și numele operațiunii desfășurate atunci când forțele armate peruane au construit o rețea de tuneluri pentru a salva 72 de persoane luate ostatice de către grupul rebel Mișcarea Revoluționară Tupac Amaru (MRTA) la reședința ambasadorului japonez din Lima în 1997.

The post Arheologii descoperă pasaje într-un templu peruvian vechi de 3.000 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code