Flux-stiri

Aspectul fizic, o problemă în etichetarea superficială a femeilor din România

aspect fizicaspect fizic

  • Etichetăm femeile după aspect, spune psihologul Cozmin Mihai.
  • Femeile reprezintă 47% din forța de muncă a României.
  • În Cehia, oamenii frumoși sunt considerați mai inteligenți.

Etichetăm oamenii după aspectul fizic. Femeile au cel mai mult de suferit, în special dacă sunt blonde. România nu face excepție. Aspectul fizic plăcut denotă lipsa altor capacități, consideră unii români. Medicul psihiatru Cozmin Mihai a publicat o lucrare pe această temă.

„În toată această problemă, să zic, intră toate femeile frumoase care au un aspect plăcut. Există o ștanță care se pune peste tot, indiferent că este mediul medical, de avocatură, din întreprinderi, IT și așa mai departe, precum că mai ales femeile blonde sau femeile sexy, femeile mai provocatoare sunt cu un nivel al IQ-ului mai scăzut, mai superficiale, iar această problemă pleacă de la faptul că ele sunt mai preocupate de aspectul exterior”, spune Cozmin Mihai, medic psihiatru.

„România are o cultură foarte tradițională și patriarhală, în sensul în care dominația masculină și masculinitatea se construiește pe un anumit tip de dominare. Dacă frumusețea este un atribut al feminității, cu cât ești mai frumoasă sau mai frumos, cu atât ai și alte atribute ale aceleași categorii, adică feminine, adică nu știi să parchezi, nu știi matematică, nu știi, în general, mare lucru. Este foarte simplu să fii frumos sau frumoasă. Este un mecanism cultural simplu din punct de vedere antropologic destul de trist, de fapt”, a transmis antropologul Alec Bălășescu.

Femeile reprezintă 47% din forța de muncă a României. Cu toate astea, din cei 1000 cei mai importanți oameni din business, conform ZF, femeile reprezintă mai puțin de 20%. Punctele forte ale femeilor par să fie consecvența, efectuarea unor sarcini multiple și simultane, onestitatea, empatia și capacitatea de a gestiona echipe mari, arată un studiu Deloitte. Totuși, aspectul fizic duce la etichetări superficiale ale acestora.

„Noi doamnelor ar trebui să ne motivăm. Atunci când ne uităm în oglindă ca să ieșim din casă, trebuie să fim ca soarele: strălucitoare din toate punctele de vedere, pentru că atunci când noi suntem bine interior, exterior, spiritual în toate modurile posibile, atunci totul în jurul nostru se transformă. Dacă ar fi un dar al femeii, acela ar fi de a transforma lumea și o transformă din emoție, din iubire, din drag pentru ea și apoi pentru ceilalți”, spune antreprenorul Mirabela Miron.

În Cehia, oamenii frumoşi sunt consideraţi mai inteligenţi decât ceilalţi. În Australia, bărbaţii cu un aspectul fizic peste medie obţin un salariu anual ce depăşeşte 80 mii dolari australieni. Asta, în timp ce bărbaţii neatrăgători câştigă aproximativ 40 mii dolari.

The post Aspectul fizic, o problemă în etichetarea superficială a femeilor din România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code