Flux-stiri

Rusia spune că negocierile de pace cu Ucraina nu au oferit niciun progres

Putin PeskovPutin Peskov

  • Kremlinul a salutat faptul că Kievul și-a exprimat propuneri pentru un acord de pace, dar a spus că încă nu există rezultate „foarte promițătoare”.
  • Anterior, unul dintre consilierii președintelui ucrainean a declarat, într-o intervenție, că, pentru prima dată, negocierile au avansat.
  • Marți, Rusia a declarat că intenționează să își reducă activitatea militară în Kiev și Chernihiv, iar Ucraina a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a deveni un stat „neutru”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a informat presa cu privire la discuțiile care au avut loc, marți, în Turcia, cu Ucraina și a minimizat orice speranță de progres.

„Ceea ce este pozitiv este că partea ucraineană a început să formuleze clar și să pună pe hârtie ceea ce propune. Până acum nu reușisem să realizăm acest lucru”, a declarat Peskov.

„În ceea ce privește restul, nu putem, ca să spunem așa, să afirmăm că au existat progrese, ceva foarte promițător”, a spus el, a raportat agenția de presă Interfax, citată de BBC.

Anterior, unul dintre consilierii președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, Ihor Zhovkva, a declarat, într-o intervenție la BBC, că, pentru prima dată, negocierile au avansat, însă Ucraina nu va tranzacționa „niciun centimetru” din teritoriu.

Negocierile dintre Rusia și Ucraina „au avansat cu siguranță”, a spus Ihor Zhovkva, adjunctul șef al Administrației președintelui, Volodimir Zelenski.

El a declarat că în cadrul discuțiilor de la Istanbul a fost, prima dată, când, în loc să dea ultimatumuri și să se stabilească linii roșii, partea rusă a ascultat poziția ucraineană.

Dar, întrebat despre regiunile estice, Zhovkva a declarat că Ucraina nu va tranzacționa „niciun centimetru” de teritoriu.

De asemenea, el a spus că Rusia nu și-a retras trupele nici de la Kiev, nici de la Cernihiv, în ciuda faptului că negociatorii rusi au declarat, marți, că își va reduce operațiunile în aceste zone. La rândul său, Ucraina a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a deveni un stat „neutru”.

The post Rusia spune că negocierile de pace cu Ucraina nu au oferit niciun progres appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code