Flux-stiri

Atac armat într-o școală din Michigan: un elev și-a ucis trei colegi și a rănit alți opt, inclusiv un profesor

Elev care stă în bancă la școală.Elev care stă în bancă la școală.

  • Un băiat de 16 ani și două fete de 14 și 17 ani au murit în urma atacului
  • Suspectul a folosit o armă cumpărată de tatăl său vineri
  • Toate școlile vor fi închise pentru restul săptămânii, iar studenților și părinților li se oferă sprijin pentru criză

Un adolescent în vârstă de 15 ani și-a ucis trei colegi și a rănit alți opt, inclusiv un profesor, într-un atac armat dintr-un liceu din Michigan. Oficialii spun că un băiat de 16 ani și două fete de 14 și 17 ani au murit. Suspectul, un elev de școală, ar fi folosit o armă cumpărată de tatăl său vineri.

BBC anunță că elevii au descris scenele din timpului atacului, când s-au ascuns sub birouri. Unii dintre aceștia au rămas acasă marți din motive de siguranță. Doi dintre răniți au fost supuși unei intervenții chirurgicale, în timp ce ceilalți șase aveau răni împușcate. Un profesor al cărui umăr era rănit fusese externat din spital.

Peste 100 de apeluri la 911 în doar câteva minute

Poliția a primit primele apeluri de urgență de la liceul din orașul Oxford, la aproximativ 40 de mile (65 km) de Detroit. În câteva minute au fost efectuate peste 100 de apeluri către numărul serviciului de urgență 911. Oficialii spun că suspectul s-a predat la cinci minute după ce poliția a fost chemată, când ofițerii l-au confruntat pe adolescent pe coridorul școlii.

În momentul arestării, suspectul purta o armă semiautomată care mai conținea șapte cartușe de muniție. Poliția crede că tânărul a dus arma la școală într-un rucsac și a ieșit dintr-o baie ținând pistolul. Șeriful din județul Oakland, Mike Bouchard, a spus că anchetatorii nu pot explica ce ar fi putut duce la un astfel de „act de violență de nespus și de neiertat”, adăugând că suspectul nu a cooperat cu autoritățile.

Părinții băiatului i-au spus să nu vorbească cu poliția și că ofițerii îi percheziționează casa. Toate școlile vor fi închise pentru restul săptămânii, iar studenților și părinților li se oferă sprijin pentru criză.

Președintele Joe Biden a vorbit despre împușcătură în timpul unei vizite la Minneapolis, Minnesota. „Inima mea este pentru familiile care suportă durerea inimaginabilă a pierderii unei persoane dragi”, a transmis acesta.

Împușcăturile din SUA pe terenurile școlii au crescut constant în ultimii ani, potrivit grupului de control al armelor Everytown.

The post Atac armat într-o școală din Michigan: un elev și-a ucis trei colegi și a rănit alți opt, inclusiv un profesor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code