NEWSNET

Flux-stiri

Austria, prima țară din UE care introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie. De luni, toată populația intră în lockdown

  • Austria a făcut un pas înainte, anunțând vineri că, începând de luni, va extinde lockdownul la întreaga populație și la nivelul întregii țări. În plus, aceasta va obliga populația țintă să se vaccineze începând cu 1 februarie.
  • Țara are una dintre cele mai mari rate de infecție din Europa, cu peste 15.000 de infecții pe zi.
  • Fără a aștepta decizia guvernului central, cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că vor aplica oricum închiderea începând de luni.

UPDATE 12.20. Avocat: Ce face Austria acum e ceea ce noi ar fi trebuit să facem cu ceva timp în urmă

Avocatul Mihnea Predețeanu a vorbit, la Aleph News, despre posibilitatea ca o astfel de măsură să fie luată și în România.

„Acesta este următorul pas care este firesc, pe care fiecare stat îl face pentru a-și proteja cetățenii. Dacă noi avem impresia că aceste măsuri care se iau pentru a proteja cetățenii nu se vor lua și în România, ne înșelăm amarnic. Să nu vă imaginați că în Austria nu există teorii conspiraționiste, dar la un moment dat vor trebui stârpite.

Ce face Austria acum e ceea ce noi ar fi trebuit să facem cu ceva timp în urmă”, a spus avocatul.

UPDATE 12.15. Român stabilit în Austria: E o situație în care nimeni nu știe ce se va întâmpla.

Lockdown-ul începuse deja pentru cei nevaccinați. Se observa la nivel de psihic pentru populație. Acum e o situație în care nimeni nu știe ce se va întâmpla. E vorba și de școli. Până acum, s-a mers normal, s-au purtat măști doar în afara claselor. De luni, ei vor trebui să poarte masca și în bănci”, a spus, la Aleph News, Monika Vrânceanu, o româncă stabilită în Austria.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Austria a făcut un pas înainte, anunțând vineri că, începând de luni, va extinde lockdownul la întreaga populație și la nivelul întregii țări. În plus, aceasta va obliga populația țintă să se vaccineze începând cu 1 februarie.

„Cetățenii vor trebui să își asume noi restricții timp de 20 de zile pentru că prea mulți oameni s-au arătat nesusținători. Le cer să urmeze măsurile și să reducă contactele”, a declarat cancelarul federal Alexander Schallenberg.

Cancelarul a anunțat, de asemenea, vaccinarea obligatorie din februarie 2022 pentru toți locuitorii țării, unde aproximativ 65% din populație este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute cifre din Europa de Vest. „Am luat o decizie foarte dificilă”, a recunoscut Schallenberg la o conferință de presă.

Țara are una dintre cele mai mari rate de infecție din Europa, cu peste 15.000 de infecții pe zi.

Numărul de infecții este unul dintre cele mai mari de pe continent, cu peste 15.000 de cazuri pe zi în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei. Situația epidemiologică este alarmantă – cu o incidență pe șapte zile de 971,5 cazuri la 100.000 de locuitori – și arată că măsurile luate până în prezent, cum ar fi restricțiile de circulație a persoanelor nevaccinate la începutul săptămânii, nu au oprit creșterea numărului de infecții, așa cum au avertizat unii experți.

Fără a aștepta decizia guvernului central, cele două provincii austriece cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, anunțaseră deja că vor aplica oricum închiderea începând de luni.

The post Austria, prima țară din UE care introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie. De luni, toată populația intră în lockdown appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code