Flux-stiri

Biden a aprobat trimiterea de militari în Europa de Est, inclusiv în România

Joe BidenJoe Biden

  • Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat, oficial, trimiterea de noi trupe americane în Europa de Est pe fondul amenințării Rusiei.
  • Desfășurarea trupelor va avea loc „zilele următoare”, notează CNN. Pentagonul ar urma să anunțe că mii de militari americani suplimentari vor fi trimiși în Europa.
  • Astfel, aproximativ 2.000 de soldați americani vor ajunge în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv în România.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a aprobat, oficial, miercuri, trimiterea de trupe americane în Europa de Est, inclusiv în România. Decizia președintelui este o dovadă de implicare în apărarea aliaților europeni, care se simt amenințați de tensiunile dintre Rusia și Ucraina și de mișcarea de trupe rusești în apropierea acesteia.

Desfășurarea trupelor americane ar urma să aibă loc în „zilele următoare”, notează CNN. Iar, la ora 17 (ora României), se așteaptă ca Pentagonul să anunțe că trupele vor fi dislocate în locații din Europa. Astfel, vor fi trimiși aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO.

În România, ar urma să fie trimiși peste 1.000 soldați americani.

SUA au plasat 8.500 de trupe în altertă ridicată pentru desfășurarea în Europa. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, spune că trupele vor fi disponibile în funcție de felul în care evoluează situația.

În total, mișcările sunt menite să încerce să descurajeze Rusia să atace Ucraina și să evite războiul în Europa de Est, au spus oficialii americani. Alături de aceste mișcări, administrația Biden încearcă să găsească o soluție diplomatică, pregătind un val de sancțiuni economice în cazul în care Rusia ataca și autorizează transferul unor arme și alte echipamente în Ucraina.

Președintele Biden a semnat propunerile militare după ce s-a întâlnit, marți, cu secretarul Apărării, Lloyd Austin și cu președintele generalului, Mark Milley, al Armatei șefilor de stat major comun, au spus oficialii. Secretarul Apărării a discutat despre desfășurarea cu omologii săi din România, Germania și Polonia în ultima săptămână.

*Știrea este în curs de actualizare

The post Biden a aprobat trimiterea de militari în Europa de Est, inclusiv în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code