Flux-stiri

Consilierii prezidențiali ruși și ucraineni reiau la Istanbul șirul negocierilor, față în față, după două săptămâni

  • Marți au loc primele discuții față în față dintre delegația Rusiei și cea a Ucrainei, în Turcia, după două săptămâni.
  • Negocierile vor continua acolo unde s-au oprit convorbirile în format video, aproape zilnice.
  • Președintele Ucrainei a declarat că este dispus să ia în considerare neutralitatea (ceea ce înseamnă că Ucraina nu s-ar alia militar cu alte țări), dar nu înainte de un referendum sau de retragerea trupelor rusești.

Marți au loc primele discuții față în față dintre delegația Rusiei și cea a Ucrainei, în Turcia, după două săptămâni. Rușii au aterizat la Istanbul luni seara, iar delegația ucraineană ceva mai târziu.

Liderul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avut o convorbire telefonică cu o zi mai devreme cu omologul său rus. El a încercat să își poziționeze țara ca mediator cheie și, în cadrul convorbirii, a îndemnat Kremlinul să accepte o încetare a focului.

Speranțele nu sunt mari, scrie BBC.

Discuțiile au loc între consilieri prezidențiali ruși și ucraineni. Întâlnirea nu este una la nivelul miniștrilor de externe, care s-au întâlnit în Turcia pentru negocieri de pace care au eșuat la începutul acestei luni. Ele vor continua acolo unde s-au oprit convorbirile în format video, aproape zilnice.

Președintele Ucrainei a declarat că este dispus să ia în considerare neutralitatea (ceea ce înseamnă că Ucraina nu s-ar alia militar cu alte țări), dar nu înainte de un referendum sau de retragerea trupelor rusești.

Acest lucru creează încă o prăpastie între poziția sa și cererile Rusiei. Chiar și speranțele pentru noi coridoare umanitare par slabe, după ce Ucraina a decis să nu le pună în aplicare din cauza temerilor legate de atacurile forțelor rusești.

The post Consilierii prezidențiali ruși și ucraineni reiau la Istanbul șirul negocierilor, față în față, după două săptămâni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code