Flux-stiri

Biden ar putea face o vizită oficială în Europa pe tema războiului

  • Joe Biden ar putea face o vizită în Europa pe tema războiului.
  • Călătoria se va concentra pe războiul din Ucraina şi ar avea ca scop liniștirea aliaților Americii din regiune.
  • Rusia a atacat o bază militară din Ucraina, aflată la 25 km de graniţa Poloniei, stârnind îngrijorări pentru membrii NATO. 

În contextul conflictului ruso-ucrainean şi a pericolului asupra securităţii statelor membre NATO, preşedintele american Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa, transmite NBC News

Casa Albă ia în considerare posibilitatea ca preşedintele Joe Biden să călătorească în Europa în următoarele săptămâni, conform Mediafax.

Călătoria se va concentra pe războiul din Ucraina şi ar avea ca scop liniștirea aliaților Americii din regiune. Un oficial american a declarat că Bruxelles este luat în considerare ca o posibilă destinaţie. 

Recent, Rusia a atacat o bază militară din Ucraina, aflată la 25 km de graniţa Poloniei, stârnind îngrijorări pentru membrii NATO. 

Biden: O confruntare directă între NATO şi Rusia ar însemna al treilea război mondial

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, vineri, că vrea evitarea unui conflict militar direct între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia, avertizând că o astfel de escaladare a crizei ar însemna izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Statele Unite ale Americii „nu vor purta un război împotriva Rusiei în Ucraina”, a transmis, vineri, pe Twitter, președintele american Joe Biden. De asemenea, președintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că Vladimir Putin a „eșuat”, deja, în Ucraina.

„Noi vom continua să fim alături de aliaţii noştri din Europa şi să transmitem un mesaj inconfundabil: vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forţa unei Alianţe Nord-Atlantice unite şi consolidate. Nu vom intra în război cu Rusia în Ucraina. Un conflict direct între NATO şi Rusia înseamnă Al Treilea Război Mondial, ceva ce trebuie să ne străduim să evităm, a declarat Joseph Biden, vineri seară, conform publicaţiei The Hill.

The post Biden ar putea face o vizită oficială în Europa pe tema războiului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code