Flux-stiri

Biden și Von der Leyen se vor întâlni la Washington săptămâna viitoare

  • Președintele Statelor Unite, Joe Biden, o va primi săptămâna viitoare la Washington DC pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat joi atât Casa Albă, cât și Comisia Europeană.
  • Cei doi lideri urmează să se întâlnească vineri, 10 martie, și să treacă în revistă „cooperarea solidă” dintre SUA și UE în susținerea Ucrainei pe fondul războiului acesteia cu Rusia.
  • În timpul călătoriei sale nord-americane, Von der Leyen urmează să viziteze și Canada și să se întâlnească cu premierul acesteia, Justin Trudeau, pe 7 martie.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, o va primi săptămâna viitoare la Washington DC pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat joi atât Casa Albă, cât și Comisia Europeană, scrie POLITICO.

Cei doi lideri urmează să se întâlnească vineri, 10 martie, și să treacă în revistă ,,cooperarea solidă” dintre SUA și UE în susținerea Ucrainei pe fondul războiului acesteia cu Rusia. Potrivit Casei Albe, printre alte subiecte pe care Biden și Von der Leyen urmează să le abordeze se numără abordarea crizei climatice prin investiții în tehnologii curate, securitatea energetică europeană și ,,provocările internaționale în materie de securitate”, inclusiv cele presupuse a fi reprezentate de China.

,,Ei vor discuta, de asemenea, despre coordonarea dintre SUA și UE pentru a combate criza climatică prin investiții în tehnologii curate bazate pe lanțuri de aprovizionare sigure” , se arată în comunicat.

Von der Leyen se va deplasa în Canada pentru a se întâlni cu premierul Justin Trudeau în prima parte a săptămânii și apoi va continua spre Washington.

The post Biden și Von der Leyen se vor întâlni la Washington săptămâna viitoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code