Flux-stiri

Biden spune că nu va prezenta scuze pentru comentariul său potrivit căruia Putin „nu poate să rămână la putere”

  • Președintele SUA, Joe Biden, a afirmat, luni, că nu va prezenta scuze pentru comentariul său din weekend, potrivit căruia președintele rus Vladimir Putin „nu poate să rămână la putere”.
  • Biden a respins luni ideea că al său comentariu ar putea escalada tensiunile legate de războiul din Ucraina sau că ar alimenta propaganda rusă privind agresiunea occidentală.
  • El a precizat că a exprimat o „aspiraţie”, mai degrabă decât un obiectiv al politicii externe americane.

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că nu va cere „scuze” şi că nu va „da înapoi” după comentariul său din weekend, potrivit căruia preşedintele rus Vladimir Putin „nu poate să rămână la putere”. Preşedintele a insistat, de asemenea, că nu cere schimbarea regimului de la Moscova.

„Mi-am exprimat indignarea morală pe care am simţit-o faţă de acest om. Nu am articulat o schimbare de politică”, a explicat președintele SUA.

Comentariul strident al preşedintelui despre Putin, care a avut loc la sfârşitul unui discurs ţinut sâmbătă la Varşovia, menit să mobilizeze democraţiile pentru o lungă luptă globală împotriva autocraţiei, a stârnit controverse.

Biden a respins luni ideea că al său comentariu ar putea escalada tensiunile legate de războiul din Ucraina sau că ar alimenta propaganda rusă privind agresiunea occidentală.

Nimeni nu crede…că am vorbit despre doborârea lui Putin”, a declarat Biden, adăugând că „ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să mă angajez într-un război terestru sau într-un război nuclear cu Rusia”.

El a precizat că a exprimat o „aspiraţie”, mai degrabă decât un obiectiv al politicii externe americane.

Oameni ca acesta nu ar trebui să conducă ţări. Dar ei o fac. Faptul că o fac nu înseamnă că nu pot să-mi exprim indignarea în legătură cu asta, a spus el”.

The post Biden spune că nu va prezenta scuze pentru comentariul său potrivit căruia Putin „nu poate să rămână la putere” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code