Flux-stiri

Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la abuzuri sexuale a sute de copii

6427235 24.12.2020 A Catholic priest gives communion to a worshipper during a Catholic Christmas eve mass at the Cathedral of the Immaculate Conception, in Moscow, Russia.,Image: 578538193, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no6427235 24.12.2020 A Catholic priest gives communion to a worshipper during a Catholic Christmas eve mass at the Cathedral of the Immaculate Conception, in Moscow, Russia.,Image: 578538193, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

  • Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la abuzuri sexuale.
  • Victime ar fi sute de copii, iar investigaţia a fost făcută de ziarul El Pais.
  • Numărul victimelor este de cel puţin 1.237, dar ar putea creşte cu câteva mii.

Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la abuzuri sexuale. Victime ar fi sute de copii, iar investigaţia a fost făcută de ziarul El Pais.

Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la presupuse abuzuri sexuale asupra a sute de copii de către membri ai clerului, abuzuri ce s-au desfăşurat de-a lungul a 80 de ani, scrie Reuters. Ancheta va analiza acuzaţiile de abuz împotriva a 251 de preoţi şi civili din instituţii religioase din întreaga ţară.

Ziarul nu şi-a publicat integral descoperirile dintr-o investigaţie pe care a efectuat-o în această problemă şi care a durat trei ani, dar a spus că a trimis un dosar de 385 de pagini Papei Francisc la data de 2 decembrie, în timp ce acesta zbura de la Roma în Cipru.

Cel mai vechi caz de abuz sexual datează din 1942

Numărul victimelor este de cel puţin 1.237, dar ar putea creşte cu câteva mii. Acuzaţiile se referă la 31 de ordine religioase şi la 31 de eparhii din ţară dintre cele aproximativ 70. Cel mai vechi caz datează din 1942, iar cel mai recent din 2018.

Ancheta va fi efectuată de Conferinţa Episcopală Spaniolă, condusă de cardinalul Juan Jose Omella, arhiepiscopul Barcelonei. Oficialii Conferinţei Episcopale nu au fost disponibili pentru a răspunde acuzaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că Papa a primit documentaţia şi a transmis-o „organismelor competente, astfel încât să poată proceda conform legislaţiei actuale a Bisericii”. Potrivit legislaţiei actuale, episcopii spanioli ar trebui să informeze autorităţile civile despre cazurile suspectate de abuz.

În noiembrie, Papa Francisc s-a întâlnit cu mai multe victime ale abuzurilor şi a mulţumit jurnaliştilor pentru că au ajutat la descoperirea scandalurilor de abuz sexual în cadrul bisericilor.

The post Biserica Catolică din Spania va deschide o anchetă cu privire la abuzuri sexuale a sute de copii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code