Flux-stiri

Boris Johnson: „Situaţia este mai gravă decât în previziunile noastre”

  • Boris Johnson a declarat marţi că invazia Rusiei în Ucraina este mai gravă decât se aştepta să fie.
  • Acesta a spus că Europa este martoră la un dezastru în desfășurare.
  • Premierul a adăugat că președintele Putin a subestimat dorința pasionată a poporului ucrainean de a-și apăra țara.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi că invazia Rusiei în Ucraina este mai gravă decât se aştepta să fie, adăugând că Europa este acum martoră la un „dezastru în desfăşurare”. Johnson face presiuni pentru unitatea occidentală în vederea pedepsirii președintelui rus pentru declanșarea unui conflict care s-au pierdut deja sute de vieți.

Înainte de călătoria sa în Europa de Est, premierul i-a îndemnat pe aliați să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eșueze”.

Mi-e teamă să spun că tragedia este mai rea decât în previziunile noastre. Asistăm la un dezastru în desfăşurare pe continentul european. Este clar că Vladimir Putin este pregătit să folosească tactici barbare împotriva civililor nevinovaţi”, a declarat Johnson.

Vorbind alături de omologul său polonez la Varşovia, premierul britanic a adus un omagiu „conducerii şi curajului” de care a dat dovadă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, despre care a spus că a „inspirat şi mobilizat” lumea.

Johnson a mai spus că preşedintele rus Putin a subestimat „dorinţa pasionată a poporului ucrainean de a-şi apăra şi proteja propria ţară”.

„Sunt absolut convins pe măsură ce acest conflict hidos avansează, că Putin va eşua. Cred că Putin trebuie să eşueze şi că noi vom reuşi să protejăm şi să păstrăm o Ucraină suverană, independentă şi democratică”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte subiectul sancţiunilor economice impuse Rusiei de către Europa, Johnson a declarat că acest lucru marchează „unul dintre cele mai puternice pachete de sancţiuni avansate vreodată împotriva unei ţări în ultimele decenii„.

The post Boris Johnson: „Situaţia este mai gravă decât în previziunile noastre” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code