Flux-stiri

Brigada rusă acuzată de crime de război în Bucha a primit un titlu onorific din partea lui Putin

  • O brigadă acuzată de comiterea de crime de război în oraşul ucrainean Bucha a primit un titlu onorific din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin, relatează CNN.
  • Într-o scrisoare, Putin a felicitat Brigada 64 de puşcaşi motorizaţi rate din Rusia pentru „marele lor eroism şi curaj” şi a acordat unităţii titlul de „Gărzi” pentru „protejarea suveranităţii Rusiei”.
  • În schimb, într-o declaraţie emisă la 4 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării i-a numit pe militarii Brigăzii 64 criminali de război direct implicaţi în atrocităţile comise împotriva civililor din Bucha.

O brigadă acuzată de comiterea de crime de război în oraşul ucrainean Bucha a primit un titlu onorific din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin, relatează CNN.

Într-o scrisoare, Putin a felicitat Brigada 64 de puşcaşi motorizaţi rate din Rusia pentru „marele lor eroism şi curaj” şi a acordat unităţii titlul de „Gărzi” pentru „protejarea suveranităţii Rusiei”.

„Această înaltă distincţie vă recunoaşte meritele deosebite, marele eroism şi curaj în apărarea patriei voastre şi în protejarea suveranităţii şi intereselor naţionale ale Rusiei”, a spus Putin în scrisoare.

„Prin acţiunile abile şi îndrăzneţe din timpul operaţiunii militare speciale din Ucraina, personalul unităţii a devenit un model de urmat în îndeplinirea datoriei militare, curaj, devotament şi profesionalism”, a continuat scrisoarea.

La începutul acestei luni, gropi comune pline cu sute de civili ucişi – pe care echipele CNN le-au vizitat – au fost descoperite în oraşele Bucha şi Borodianka, după retragerea forţelor ruse din regiunea Kiev.

Într-o declaraţie emisă la 4 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării i-a numit pe militarii Brigăzii 64 criminali de război direct implicaţi în atrocităţile comise împotriva civililor din Bucha.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia pentru aceste crime şi a cerut Moscovei să înceteze să mai comită „crime de război”.

Kremlinul a negat orice implicare în masacrele în masă, reiterând, în acelaşi timp, afirmaţiile nefondate potrivit cărora imaginile cu cadavrele civililor de pe străzile din Bucha sunt false.

În timpul unei vizite la Bucha şi Borodianka, săptămâna trecută, procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan, a declarat că există „motive rezonabile de a crede că sunt comise crime care ţin de jurisdicţia CPI”.

Dar Khan a avertizat, de asemenea, că va fi „o provocare” să se garanteze că se va face dreptate în Ucraina, având în vedere decizia Rusiei de a-şi retrage semnătura de statutul CPI, care conferă curţii jurisdicţia de a urmări în justiţie persoane pentru genocid, crime împotriva umanităţii, crime de război şi crimă de agresiune.

Rusia nu îşi extrădează cetăţenii în alte ţări.

The post Brigada rusă acuzată de crime de război în Bucha a primit un titlu onorific din partea lui Putin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code