Flux-stiri

Caietele lui Charles Darwin au fost aduse la Biblioteca Universității Cambridge după 22 de ani de dispariție

caietele lui Charles Darwincaietele lui Charles Darwin

  • Două dintre caietele lui Charles Darwin au fost lăsate în mod anonim într-o pungă de cadou în Biblioteca Universității Cambridge.
  • Caietele au dispărut la sfârșitul anului 2000, dar au fost considerate furate abia în noiembrie 2020.
  • Conținutul caietelor a fost folosit de Darwin pentru a pune cap la cap ceea ce avea să devină teoria evoluției.

Două dintre caietele care i-au aparținut lui Charles Darwin au fost returnate bibliotecii Universității Cambridge, la mai bine de 20 de ani după ce au fost date dispărute. Geanta conținea, de asemenea, un mesaj tipărit pe un plic maro pe care scria: „Bibliotecar. Paște fericit”.

Bibliotecarul Bibliotecii Universității Cambridge, Dr. Jessica Gardner, a declarat că se știu puține lucruri despre modul în care au fost returnate caietele.

„Nu știm foarte multe, doar faptul că aceste caiete au fost lăsate în mod anonim într-un loc public din interiorul bibliotecii universitare și au fost lăsate în interiorul unei pungi mari de cadou roz”, a declarat Dr. Gardner.

„În interiorul pungii de cadou se afla cutia de arhivă originală, doar puțin mai mare decât caietele în sine și, de asemenea, un plic maro simplu de birou care conținea caietele în sine. Caietele au fost învelite strâns în folie alimentară, dar sunt în stare foarte, foarte bună”.

Conținutul caietelor a fost folosit de Darwin pentru a pune cap la cap ceea ce avea să devină teoria evoluției și conținea prima sa schiță despre un „arbore evolutiv” după o călătorie în jurul lumii în 1837. Arborele a fost publicat mai târziu ca un arbore al vieții complet dezvoltat în cartea sa „On The Origin of Species”.

„Poate că sunt mici, de mărimea unor cărți poștale, dar impactul caietelor asupra istoriei științei și importanța lor pentru colecțiile noastre de clasă mondială nu pot fi supraestimate”, a declarat Dr. Gardner.

Caietele sunt cunoscute sub numele de Caietele de transmutare, deoarece Darwin a teoretizat în ele pentru prima dată modul în care speciile ar putea „transmuta” de la formele ancestrale la forme ulterioare.

Carnetul a fost dat dispărut pentru prima dată în ianuarie 2001, după ce a fost scos dintr-o cameră blindată pentru a fi fotografiat la sfârșitul anului 2000.

După o căutare „exhaustivă”, Biblioteca Universității Cambridge a ajuns la concluzia că este probabil ca aceste caiete să fi fost furate, lansând un amplu apel online în noiembrie 2020.

The post Caietele lui Charles Darwin au fost aduse la Biblioteca Universității Cambridge după 22 de ani de dispariție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code