Flux-stiri

Când vom avea EURO digital? Anunțul Băncii Centrale Europene

Monede-digitale-în-UE-în-patru-aniMonede-digitale-în-UE-în-patru-ani

  • Monedele digitale planificate de marile bănci centrale vor deveni probabil mijloc legal de plată în jurisdicțiile lor, transmite Bloomberg.
  • Acest rezultat este dorit în zona euro, a declarat Fabio Panetta, membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene.
  • Declarația a fost făcută în cadrul unui grup de discuții desfășurat marți, la Helsinki.

Guvernatoarea băncii centrale din Rusia, Elvira Nabiullina, a fost de acord. Ea a subliniat importanța „conversiei fără probleme între formele de bani”, numind-o „crucială pentru încrederea societății în acești bani”.

Asigurarea recunoașterii legale a criptomonedelor ca formă de plată ar putea oferi noi forme de bani, față de alte tipuri de plăți electronice. De asemenea, ar putea contribui la înlăturarea temerilor că acestea vor fi evitate dacă consumatorii rămân la metodele de plată existente, cum ar fi cardurile de credit și aplicațiile.

„Ar fi destul de ciudat să nu avem statut de curs legal pentru un instrument suplimentar emis de o bancă centrală”, a spus Fabio Panetta.

Banca Centrală Europeană va examina această chestiune în următorii doi ani, a spus el, deși a avertizat că obținerea acestui statut „nu ar trebuie să fie considerată garantată”.

În China, care va fi probabil prima țară care va lansa propria monedă digitală, planurile pentru yuanul digital preved ca acesta să fie conceput din start ca mijloc legal de plată.

The post Când vom avea EURO digital? Anunțul Băncii Centrale Europene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code