Flux-stiri

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru 36 de ţări, ca răspuns la sancţiunile Vestului

spațiul aerianspațiul aerian

  • Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru 36 de ţări, ca răspuns la sancţiunile Vestului. 
  • Aeroflot, cel mai mare operator aerian rus, şi-a anulat toate zborurile către Europa. 
  • La începutul zilei, UE şi Canada au anunţat că închid spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti, inclusiv cele private.

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru treizeci și șase de ţări, ca răspuns la sancţiunile Vestului. Aeroflot, cel mai mare operator aerian rus, şi-a anulat toate zborurile către Europa și a fost nevoit să își anuleze toate legăturile cu America.

La începutul zilei, Uniunea Europeană şi Canada au anunţat că închid spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti, inclusiv cele private. Măsura a fost anunțată de către șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și implică interzicerea tuturor aeronavelor civile și militare care zboară dinspre Rusia sau care aparțin unei companii rusești, scrie The Guardian.

Astfel, Italia, Franța, Belgia, Germania, Danemarca, Luxemburg, Finlanda, Slovenia, Lituania, Bulgaria, Letonia, Estonia, Cehia, Polonia, România, Republica Moldova, Marea Britanie și Islanda și-au închis spațiile aeriene pentru aeronavele Rusiei.

La rândul său, Elveția a anunțat că se aliniază în integralitate sancțiunilor economice ale UE și a decis închiderea spațiului aerian pentru toate zborurile din Rusia și orice aeronavă cu marcaj rusesc, începând cu ora 17:00, ora Moscovei, pe 28 februarie.

Austrian Airlines a spus, duminică, că își anulează zborurile spre Rusia și evită spațiul aerian din Rusia pentru cel puțin șapte zile.

Potrivit agenției Interfax, printre țările afectate de închiderea spațiului aerian pentru zborurile comerciale și de tranzit din țările UE, se numără Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Cehia și România.

The post Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru 36 de ţări, ca răspuns la sancţiunile Vestului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code