Flux-stiri

Canicula fierbe sudul Europei: Grecia, Italia şi Spania sunt răpuse de ,,Cerberus”

  • Anticiclonul Cerberus face ravagii în Europa mediteraneană.
  • Acropola din Atena a fost închisă din cauza temperaturilor ridicate.
  • Crucea Roșie a acordat primul ajutor unui număr mare de turiști deshidratați.

Canicula a lovit deja mai multe ţări, cu rapoarte din presa locală despre turişti prăbuşindu-se în Grecia şi Italia.

Temperaturile maxime vor fi de 42 grade Celsius la Atena sâmbătă, 41 grade Celsius la Sevilla luni şi 40 grade Celsius la Roma marţi.

Anticiclonul din Africa, numit Cerberus după câinele Infernului cu trei capete din mitologia greacă, a adus aer cald în Europa, relatează The Guardian

În Grecia, guvernul a ordonat suspendarea activităţilor în aer liber, între orele 12:00 şi 17:00, mai ales în zonele devastate de caniculă, potrivit DW.

Acropola din Atena a fost închisă

Ambulanţe au fost parcate în apropierea principalelor atracţii turistice precum Acropola din Atena.

În Grecia, valul de căldură numit KLEON, după numele unui general atenian din antichitate, a dus la închiderea temporară a mai multor obiective turistice, precum Acropola din Atena.

Unii vizitatori au fost frustrați când au aflat că monumentul emblematic al Atenei a fost închis, fiind nevoiți să-și amâne vizita.

Pasionatul de istorie Hector, un turist care a venit din Mexic până la Atena într-un tur de croazieră, a fost dezamăgit că și-a pierdut șansa de a vedea Parthenonul, legendarul templu construit în 432 î.Hr., la comanda conducătorului atenian Pericle.

,,Nu, nu eram conștient. Am venit cu nava de croazieră și a fost o surpriză pentru că m-am dus să vizitez situl arheologic. Sunt într-o formă fizică bună, și nu am putut intra. Sunt dezamăgit pentru că nu am văzut monumentul, sunt un fan al istoriei și am citit mereu cărți și îmi pare rău că nu am putut intra să-l văd…”.

Crucea roșie a intervenit

Personalul Crucii Roșii a împărțit apă îmbuteliată turiștilor care așteptau la cozi lungi, în timp ce temperatura ajunsese la 40 de grade Celsius în capitala Greciei.

Ambulanţe au fost parcate în apropierea principalelor atracţii turistice și Crucea Roșie a acordat primul ajutor unui număr mare de turiști deshidratați ce au leșinat. Mulți turiști nu au ascultat recomandările autorităților de a nu ieși din casă în intervalul temperaturilor extreme, de a nu se îmbrăca și hidrata corespunzător.

„Adevărul este că am avut multe incidente astăzi, cu siguranță mai multe incidente azi decât ieri, am avut cazuri de leșin, oamenii s-au simțit amețiți, și niște bătrâni care nu puteau merge bine aveau nevoie de umbră și am încercat să le oferim tot ce aveau nevoie în acel moment”, a declarat Stella K. , ofițer de la Crucea Roșie

The post Canicula fierbe sudul Europei: Grecia, Italia şi Spania sunt răpuse de ,,Cerberus” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code