Flux-stiri

Casa viitorului: izolație termică din… floricele de porumb

popcornpopcorn

  • Oamenii de știință transformă floricelele de porumb într-un material de construcție ecologic.
  • Izolația termică este creată din floricele de porumb pentru noile case ecologice.
  • S-a dezvoltat un nou proces pentru producerea unei plăci izolatoare durabile și eficiente pe baza floricelelor de porumb.

Oamenii de știință de la Universitatea din Göttingen au dezvoltat o metodă pentru transformarea floricelelor de porumb în izolația termică ecologică a clădirilor.

Echipa susține că aceste materiale pot reduce utilizarea produselor mai puțin durabile pentru a menține căldura în clădiri și pentru a reduce costurile de încălzire.

Cercetătorii notează că piața construcțiilor este dominată de materialele tradiționale de construcție, cum ar fi materialele plastice și fibrele minerale, reprezentând aproximativ 90% din toate produsele de izolație. În plus, producătorii folosesc materiale plastice derivate din ulei pentru fabricarea izolației exterioare.

În experimentele lor, echipa de la Facultatea de Științe și Ecologie a Pădurilor din Göttingen a dezvoltat cu succes un nou proces pentru producerea unei plăci izolatoare durabile și eficiente pe bază de floricele de porumb. Cercetătorii au reușit să creeze un proces care produce plăci formate din floricele „granulate”.

Testele arată că plăcile au „proprietăți de izolare termică” excelente și (spre deosebire de floricelele pe care le consumi) protejează foarte bine de foc. Autorii studiului cred că cel mai mare avantaj al izolației floricelelor este că materialul de bază este din plante. Acest lucru le face o alternativă ecologică și durabilă la produsele petroliere și alte materiale plastice industriale.

„Acest nou proces permite producția rentabilă a plăcilor de izolare la scară industrială”, explică șeful grupului de cercetare, profesorul Alireza Harazipur.

În plus, echipa a descoperit că floricelele lor sunt, de asemenea, hidrofuge, ceea ce este probabil să-și prelungească utilitatea și durata în timp ca material de construcție.

The post Casa viitorului: izolație termică din… floricele de porumb appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code