NEWSNET

Flux-stiri

Caz rar. O femeie s-a vindecat de HIV fără medicamente sau tratament

Pandemia a afectat lupta cu HIV/SIDAPandemia a afectat lupta cu HIV/SIDA

  • Medicii cred că sistemul imunitar al pacientei a eliminat singur virusul.
  • Testele efectuate pe mai mult de un miliard de celule ale femeii nu au găsit nicio urmă viabilă a infecţiei, informează Archives of Internal Medicine.
  • Dacă acest proces ar putea fi exploatat, ar putea oferi o modalitate de a elimina sau de a vindeca eficient HIV, spun experţii.

O femeie din Argentina pare să fi scăpat singură de HIV, fără medicamente sau tratament, acesta fiind al doilea caz documentat de acest fel din lume, relatează BBC.

Medicii cred că sistemul imunitar al pacientei a eliminat singur virusul.

Testele efectuate pe mai mult de un miliard de celule ale femeii nu au găsit nicio urmă viabilă a infecţiei, informează Archives of Internal Medicine.

Dacă acest proces ar putea fi exploatat, ar putea oferi o modalitate de a elimina sau de a vindeca eficient HIV, spun experţii.

Descoperirile sunt o dovadă în plus că există persoane care se nasc cu o rezistenţă naturală la HIV.

Unii au gene care previn infecţia

Alţii – inclusiv „pacientul Esperanza”, care doreşte să-şi păstreze anonimatul – par să ia virusul, dar apoi îl elimină.

Majoritatea persoanelor cu HIV au nevoie de terapie antiretrovirală (ART) pe toată durata vieţii. Dacă încetează să ia aceste medicamente, virusul latent se poate trezi şi poate cauza din nou probleme.

În ultimii ani, au fost raportate cazuri de „controlori de elită” care pot suprima virusul, cu ajutor, dar fără medicamente împotriva HIV.

Adam Castillejo, din Londra, a reuşit să nu mai ia pastilele zilnice pentru HIV după ce a primit un tratament cu celule stem de la un donator, pentru cancer. Celulele sale infectate cu HIV au fost eliminate şi înlocuite în timpul tratamentului împotriva cancerului.

Şi, în mod întâmplător, donatorul său a fost unul dintre cei 1% de oameni născuţi cu gene care împiedică HIV să infecteze celulele.

Loreen Willenberg, din San Francisco, pare, de asemenea, să fie vindecată funcţional de HIV de către propriul sistem imunitar.

The post Caz rar. O femeie s-a vindecat de HIV fără medicamente sau tratament appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code