NEWSNET

Flux-stiri

Ce înțelege statul prin zone aglomerate? Bode: „Chiar dacă te plimbi singur în zona respectivă, purtarea măștii este obligatorie”

Lucian Bode în ședința de Guvern. Foto: gov.roLucian Bode în ședința de Guvern. Foto: gov.ro

Lucian Bode, ministrul Internelor, a ieșit miercuri la declarații pentru a lămuri măsura privind obligativitatea purtării măștii pe stradă, în spațiile aglomerate, în localitățile în care rata de infectare depășește 6 la mie.

„Unde sunt foarte mulți oameni, așa cum am spus, se consideră zonă aglomerată și masca este obligatorie”, a răspuns Bode, întrebat de jurnaliști cum este definită o zonă aglomerată.

„Zona aglomerată… nu cred că putem defini într-un spațiu de 1.000 de metri pătrați și sunt cinci oameni, nu poți să spui că este o zonă aglomerată. Pe 5 metri pătrați, dacă sunt cinci, este o zonă aglomerată. Zona aglomerată o poți defini în funcție de activitatea în care ești implicat. Am vorbit foarte clar, vorbim de activități individuale. Subliniez: pentru zonele aglomerate, chiar dacă te plimbi singur în zona respectivă, purtarea măștii este obligatorie la o incidență de peste 6 la mie”, a mai spus ministrul de Interne.

„Am spus foarte clar, activități individuale, activități recreative, activități sportive”, a insistat el.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat miercuri ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

The post Ce înțelege statul prin zone aglomerate? Bode: „Chiar dacă te plimbi singur în zona respectivă, purtarea măștii este obligatorie” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code