Flux-stiri

Guvernul spaniol oferă bani tinerilor pentru a părăsi locuința părinților. Care este limita de vârstă

Clădire în SpaniaClădire în Spania

  • Spania are una dintre cele mai ridicate rate de proprietate imobiliară din Europa.
  • Intenția este de a permite unui număr mai mare de tineri să se mute din casele părinților lor.
  • Spaniolii își părăsesc locuința familială în jurule vârstei de 30 de ani, cu aproape patru ani mai târziu decât media UE, potrivit cifrelor Eurostat.

Spaniolii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ar trebui să primească un bonus lunar pentru a-i ajuta să părăsească locuința părinților și să plătească chiria, a propus premierul spaniol Pedro Sánchez. Ajutorul de 250 de euro ar urma să fie acordat pe o perioadă de până la doi ani și face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri privind locuințele, informează BBC.

Un proiect de lege privind chiriile ar introduce, de asemenea, plafoane de chirie pentru marii proprietari de imobile, în special în zonele în care chiriile au crescut vertiginos în ultimii ani.

Spania are una dintre cele mai ridicate rate de proprietate imobiliară din Europa.

Dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că mai puțin de una din patru locuințe sunt disponibile pentru închiriere. Iar în unele zone, cum ar fi marile orașe Madrid și Barcelona, chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% într-un singur an din cauza pandemiei Covid-19.

„Locuințele reprezintă o problemă gravă în țara noastră”, a declarat Pedro Sánchez.

Conform planurilor premierului, prima pentru tineri va fi transmisă de autoritățile regionale autonome spaniole persoanelor sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Acestea ar urma să decidă dacă va fi distribuit pe persoană sau pe locuință închiriată.

Intenția este de a permite unui număr mai mare de tineri să se mute din casele părinților lor. Spaniolii își părăsesc locuința familială în jurule vârstei de 30 de ani, cu aproape patru ani mai târziu decât media UE, potrivit cifrelor Eurostat.

Iar de la vârful ultimului boom economic al Spaniei, în 2007, proporția tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani care au plecat de acasă a scăzut în mod constant, de la 26% la 16% anul trecut.

The post Guvernul spaniol oferă bani tinerilor pentru a părăsi locuința părinților. Care este limita de vârstă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code