Flux-stiri

Elon Musk spune că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru oferta sa către Twitter

elon-muskelon-musk

  • Musk a făcut o serie de anunțuri pe platformă, inclusiv unele care i-au adus probleme cu autoritățile de reglementare americane.
  • Oferta lui Musk a stârnit interesul capitalului privat de a participa la o tranzacție pentru Twitter.
  • Nu este clar dacă Musk își va vinde acțiunile pe care le deține la Tesla pentru a acoperi finanțarea de capital de 21 de miliarde de dolari.

Elon Musk a declarat joi că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari sub formă de datorii și capitaluri proprii pentru a cumpăra Twitter și ia în considerare posibilitatea de a-și prezenta oferta direct acționarilor, se arată într-un document depus la autoritățile de reglementare americane. Musk s-a angajat să pună la dispoziție 33,5 miliarde de dolari, care vor include 21 de miliarde de dolari de capital propriu și 12,5 miliarde de dolari de împrumuturi în marjă împotriva unor acțiuni ale sale de la Tesla pentru a finanța tranzacția. El este directorul executiv al producătorului de vehicule electrice Tesla.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, potrivit unei studii realizate de Forbes, a prezentat pe 14 aprilie o ofertă în numerar de 43 de miliarde de dolari consiliului de administrație al Twitter, afirmând că societatea de socializare trebuie să fie privatizată pentru a se dezvolta și a deveni o platformă pentru libertatea de exprimare. Însă Twitter nu a răspuns ofertei sale și a adoptat o „pilulă otrăvită” pentru a o contracara.

Musk, al doilea cel mai mare acționar al Twitter, cu o participație de 9,1%, a declarat că ar putea face mari schimbări la compania de microblogging, unde are peste 80 de milioane de utilizatori. Acțiunile Twitter au scăzut cu mai puțin de 1% la aflarea veștii finanțării, ceea ce indică faptul că piața este încă sceptică cu privire la această tranzacție.

Acțiunile Tesla au urcat cu aproape 7%, iar valoarea celor 172,6 milioane de acțiuni Tesla deținute de Musk a crescut joi cu peste 10 miliarde de dolari, în urma unui raport trimestrial solid. Miercuri, el s-a calificat pentru o compensație sub formă de opțiuni pe acțiuni care acum valorează aproximativ 25 de miliarde de dolari, după ce Tesla a atins obiectivele de performanță în materie de profit și venituri.

Nu este clar dacă Musk și-ar vinde acțiunile pe care le deține la Tesla pentru a acoperi finanțarea de capital de 21 de miliarde de dolari. Musk „poate să vândă, să dispună sau să transfere” acțiunile Tesla neangajate în orice moment, potrivit unei scrisori de angajament de împrumut în marjă.

Băncile, inclusiv Morgan Stanley, au fost de acord să furnizeze alte 13 miliarde de dolari în contul unei datorii garantate chiar de Twitter, potrivit documentului. Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat primirea propunerii lui Musk.

The post Elon Musk spune că a obținut o finanțare de 46,5 miliarde de dolari pentru oferta sa către Twitter appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code