Flux-stiri

Ivan Reitman, cunoscut pentru seria „Vânătorii de fantome”, a murit la vârsta de 75 de ani

  • Ivan Reitman, regizorul și producătorul care s-a aflat la originea unor comedii precum „Animal House” și „Ghostbusters” („Vănătorii de fantome”), a murit la vârsta de 75 de ani.
  • Acesta a murit sâmbătă seara, în casa sa din Montecito, California, potrivit declarațiilor familiei sale.
  • Reitman a fost cunoscut pentru comediile sale deocheate.

Ivan Reitman, regizorul și producătorul care s-a aflat la originea unor comedii precum „Animal House” și „Ghostbusters” („Vânătorii de fantome”), a murit la vârsta de 75 de ani. Reitman a murit sâmbătă seară, în casa sa din Montecito, California, a declarat familia sa pentru The Associated Press.

„Familia noastră este îndurerată de pierderea neașteptată a unui soț, tată și bunic care ne-a învățat să căutăm mereu magia în viață”, au spus copiii, Jason Reitman, Catherine Reitman și Caroline Reitman, într-o declarație comună.

„Ne consolează faptul că munca sa ca regizor a adus râsete și fericire pentru nenumărate alte persoane din întreaga lume. În timp ce îl jelim în mod privat, sperăm că cei care l-au cunoscut prin filmele sale își vor aminti de el mereu”, au mai adăugat aceștia.

Cunoscut pentru comediile deocheate care au prins spiritul vremii lor, Reitman a dat lovitura cu „National Lampoon’s Animal House”, o comedie care pune în scenă o frăție de colegiu gălăgioasă. Reitman l-a regizat pe Bill Murray în primul său rol principal în „Meatballs” și în „Stripes”, dar cel mai mare succes al său a venit cu „Ghostbusters” („Vânătorii de fantome”) din 1984.

Printre alte filme notabile pe care le-a regizat se numără „Twins”, „Kindergarten Cop”, „Dave”, „Junior” și „Six Days, Seven Nights”. De asemenea, a produs „Beethoven”, „Old School” și „EuroTrip”.

Ivan Reitman s-a născut în Komarno, Cehoslovacia, în 1946, unde tatăl său deținea cea mai mare fabrică de oțet din țară. Când comuniștii au început să întemnițeze capitaliștii după război, soții Reitman au decis să fugă din țară, Ivan Reitman având doar patru ani.

Soții Reitman s-au mutat la o rudă din Toronto, unde Ivan a început să își manifeste înclinațiile sale pentru film: a înființat un teatru de păpuși, a susținut spectacole în tabere de vară, a cântat în cafenele cu un grup de muzică folk. Acesta a studiat muzică și teatru la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario și a început să realizeze scurtmetraje de film.

The post Ivan Reitman, cunoscut pentru seria „Vânătorii de fantome”, a murit la vârsta de 75 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code