Flux-stiri

Ce se întâmplă cu femeile când încetează să mai aibe viață sexuală?

sexsex

  • Sexul regulat aduce plăcere emoțională și fizică.
  • Potrivit unor studii recente, sexul are o serie de beneficii dovedite pentru sănătate.
  • Lipsa vieții sexuale ne afectează imunitatea și sănătatea mentală.

Sexul regulat aduce plăcere emoțională și fizică. Potrivit unor studii recente, sexul are o serie de beneficii dovedite pentru sănătate.

Oamenii de știință spun că sexul regulat reduce tensiunea, îmbunătățește starea de spirit și este un factor de longevitate. Lipsa vieții sexuale ne afectează imunitatea și sănătatea mentală. În viață, femeile trec prin diferite etape și perioade și este important să fie informate pentru a se adapta la fiecare situație.

Vezi care sunt cele mai frecvente modificări care apar la femeile care nu au mai făcut sex de mult timp.

Pierderea libidoului

„Oamenii care se abțin de la sex în timp încep să se simtă letargici, iar dorința de sex dispare încet”, explică dr. Sarah Cooper, terapeut sexual.

Relaxarea musculaturii 

Această problemă afectează în principal femeile care intră la menopauză. „Dacă femeile în vârstă nu au relații sexuale regulate, pereții se relaxează, iar dacă decid să aibă din nou relații sexuale, acestea pot fi destul de dureroase”, notează Dr. Cooper.

Scăderea lubrifierii

Un alt efect secundar care afectează cel mai mult femeile în vârstă este problema umezirii după abstinență. Odată cu aceasta, există și o problemă cu subțierea pereților, ambele fiind rezultatul lipsei hormonului estrogen.

Creșterea durerilor menstruale

Durerea menstruală se agravează la femei. Contrar afirmațiilor populare, relațiile sexuale în timpul menstruației pot ameliora durerile menstruale.

Risc mai mic de boli cu transmitere sexuală

Nu numai că se va reduce riscul de boli venerice, ci și de infecții ale tractului urinar.

The post Ce se întâmplă cu femeile când încetează să mai aibe viață sexuală? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code