Flux-stiri

Proteste la nivel mondial faţă de vaccinarea obligatorie. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Europa, SUA şi Australia

  • S-a lăsat cu arestări la protestul din Leipzig. 24 de persoane au fost reţinute, multe dintre ele având asupra lor arme albe.
  • Mulţi protestatari şi în Franţa. Aproape 29.000 de persoane au ieşit în stradă împotriva permisului sanitar, conform Le Parisien.
  • Acesta este al 17-lea weekend de proteste.

UPDATE 18.05. Mii de oameni demonstrează împotriva măsurilor guvernamentale în Olanda

Mii de oameni, purtând bannere de protest, s-au adunat duminică la Haga, Olanda, pentru a protesta faţă de restricţiile pentru combaterea pandemiei.

Agenţia olandeză de ştiri ANP semnalează prezenţa a numeroşi poliţişti în zona protestului, dar atmosfera nu este tensionată.

Demonstraţia a fost organizată de Samen voor Nederland (Împreună pentru Olanda).

Site-ul olandez Dutchnews aminteşte că noile reguli au intrat în vigoare de sâmbătă: măştile vor fi obligatorii în supermarketuri şi magazine, biblioteci, clădiri guvernamentale şi birouri municipale, dar şi în aeroporturi şi gări, colegii şi universităţi.

Persoanele care lucrează în „profesii de contact”, cum ar fi coafezele, trebuie să poarte din nou măşti, dar nu şi prostituatele.

Măştile vor fi în continuare obligatorii în taxiuri şi în mijloacele de transport în comun.

Certificatele verzi vor fi necesare pentru cafenele şi restaurante, inclusiv pentru terase în aer liber, cazinouri, muzee, parcuri de distracţii şi alte locuri în care oamenii „sunt în mişcare” şi nu au locuri pe scaune, şcoli sportive, piscine şi cluburi de fitness, inclusiv cantine.

În teatre, săli de concerte şi cinematografe exista deja obligativitatea măştilor.

Testarea rămâne gratuită.

Guvernul a recomandat cu insistenţă ca oamenii să lucreze cel puţin jumătate din săptămână acasă, mai degrabă decât la birou. Oamenii sunt, de asemenea, încurajaţi să călătorească şi să circule în afara orelor de vârf.

Recomandarea este ca oamenii să păstreze o distanţă de 1,5 metri între ei, să evite să dea mâna cu alţii sau să se îmbrăţişeze şi să evite locurile aglomerate.


Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Germania, SUA, Canada, Australia: zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în marile oraşe, protestând faţă de vaccinarea obligatorie şi faţă de certificatul verde.

Noaptea de sâmbătă a fost sub zodia protestelor anti-vaccin obligatoriu în mai multe ţări din întreaga lume.

Protestatarii spun că se opun vaccinării obligatorii anti-COVID, dar şi certificatului verde.

Între 3.500 şi 5.000 de oameni au protestat împotriva legii vaccinării obligatorii şi a certificatului verde în Elveţia, sâmbătă seara, conform expatica.com. Protestatarii au strigat „Libertate, libertate” şi au fluturat steagul ţării. Aceştia reclamă legea vaccinării ca fiind discriminatorie şi spun că va duce la excluziune socială şi supraveghere în masă.

Tot în Europa, peste 1.000 de persoane au protestat în estul Germaniei împotriva măsurilor guvernamentale, informează DW. Şi serviciile de inteligenţă nemţeşti au avut un cuvânt de spus. Acestea au dat un semnal de alarmă privind creşterea puterii de influenţare a grupurilor anti-vaccinare asupra societăţii.

S-a lăsat cu arestări la protestul din Leipzig. 24 de persoane au fost reţinute, multe dintre ele având asupra lor arme albe.

Mulţi protestatari şi în Franţa. Aproape 29.000 de persoane au ieşit în stradă împotriva permisului sanitar, conform Le Parisien.

Și în SUA au avut loc proteste

Manifestări de protest au fost şi în mai multe oraşe din Statele Unite. Oamenii se opun vaccinării obligatorii a angajaţilor sau testării regulate a acestora la locul de muncă. „Tirania îmbracă forma protecţiei”, spune Rebeccca Raymer, protestară, conform Courier Journal.

Sute de oameni au ieşit pe stradă şi în Sydney, Melbourne şi Coasta De Aur din Australia, conform Reuters.

Protestatarii din Melbourne continuă manifestaţiile. Următorul protest are loc pe 13 noiembrie, conform anunţului grupului Melbourne Freedom Rally, postat pe Twitter.

Asistenţi şi medici care refuză vaccinarea au organizat un protest în Brisbane (Australia).

Protestatarii din Melbourne continuă manifestaţiile. Următorul protest are loc pe 13 noiembrie, conform anunţului grupului Melbourne Freedom Rally, postat pe Twitter.

Nu în ultimul rând, proteste anti-vaccinare obligatorie au fost şi în Toronto, unde antivacciniştii au organizat propriile „băi de mulţime”.

The post Proteste la nivel mondial faţă de vaccinarea obligatorie. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Europa, SUA şi Australia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code