Flux-stiri

BILANȚUL GLOBAL de coronavirus a ajuns la 250 de milioane de cazuri

LIVE UPDATE 19 iunie: Medicament folosit în tratarea osteoporozei posibil eficient pentru pacienţii Covid. Noul bilanţ din ItaliaLIVE UPDATE 19 iunie: Medicament folosit în tratarea osteoporozei posibil eficient pentru pacienţii Covid. Noul bilanţ din Italia

Bilanţul global de coronavirus ajunge duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri. Unele ţări din Europa de Est încă se confruntă cu focare record.

Cazurile mondiale cauzate de COVID-19 ajung duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri, pe măsură ce valul provocat de varianta Delta se atenuează şi se reiau comerţul şi turismul, deşi unele ţări din Europa de Est se confruntă cu focare record.

În ultimele trei luni, numărul mediu zilnic de cazuri a scăzut cu 36%, potrivit unei analize Reuters.

Chiar dacă răspândirea a încetinit, virusul continuă să infecteze 50 de milioane de persoane la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta, foarte contagioasă, se arată în analiză.

A fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID.

Experţii din domeniul sănătăţii sunt optimişti, deoarece multe naţiuni au depăşit pandemia datorită vaccinurilor şi expunerii naturale, deşi avertizează că vremea mai rece şi viitoarele sărbători ar putea creşte numărul de cazuri.

„Credem că între acest moment şi sfârşitul anului 2022, acesta este punctul în care obţinem controlul asupra acestui virus… în care putem reduce în mod semnificativ bolile grave şi decesele”, a declarat pentru Reuters Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pe lângă vaccinuri, medicii dispun acum de tratamente mai bune. Marea Britanie a devenit joi prima ţară din lume care a aprobat pastila antivirală COVID-19, dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) şi Ridgeback Biotherapeutics, numită molnupiravir, care ar putea schimba jocurile. Studiile au arătat că aceasta ar putea înjumătăţi şansele de deces sau de spitalizare pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever, atunci când este administrată la începutul bolii.

Infecţiile sunt în continuare în creştere în 55 din 240 de ţări, Rusia, Ucraina şi Grecia fiind la niveluri record sau aproape de niveluri record de cazuri raportate de la începutul pandemiei, potrivit unei analize Reuters.

Europa de Est are printre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune. Mai mult de jumătate din toate noile infecţii raportate la nivel mondial provin din ţări din Europa, cu un milion de noi infecţii la aproximativ fiecare patru zile, potrivit analizei.

Mai mult de jumătate din populaţia lumii nu a primit încă o singură doză de vaccin COVID-19, potrivit Our World in Data. Mai puţin de 5% dintre persoanele din ţările cu venituri mici au primit cel puţin o doză.

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel la liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii să finanţeze un plan de 23,4 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinuri, teste şi medicamente COVID-19 în ţările mai sărace în următoarele 12 luni.

The post BILANȚUL GLOBAL de coronavirus a ajuns la 250 de milioane de cazuri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code