Flux-stiri

Ce se întâmplă dacă un bărbat ia o pilulă contraceptivă care conține hormoni?

pilulapilula

  • Pilula este cea mai populară metodă contraceptivă pentru majoritatea femeilor.
  • Aceasta este un contraceptiv oral conceput pentru ca o femeie să prevină apariția unei sarcini..
  • Pilula împiedică ovarele să elibereze un ovul în fiecare lună, cunoscută și sub numele de ovulație.

Pilula este cea mai populară metodă contraceptivă pentru majoritatea femeilor. Aceasta este un contraceptiv oral conceput pentru ca o femeie să prevină apariția unei sarcini. Pilula împiedică ovarele să elibereze un ovul în fiecare lună, cunoscută și sub numele de ovulație.

Acesta conține versiuni artificiale ale hormonilor feminini estrogeni și progesteron, care sunt produși în mod natural în ovare”, după cum se explică pe site-ul NHS. Administrarea pilulei are o eficiență de 99% în ceea ce privește prevenirea sarcinii la femei. Există multe pilule contraceptive diferite pe care femeile le pot lua, în funcție de ceea ce se potrivește cel mai bine corpului lor, deoarece acestea pot provoca diverse efecte secundare, inclusiv creșterea în greutate, acnee, schimbări de dispoziție sau greață. Dar te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă un bărbat ar lua pilula contraceptivă?

Ce se întâmplă dacă un bărbat ia pilula contraceptivă?

Dacă un bărbat ar lua din greșeală o dată sau de două ori o pilulă contraceptivă, nu s-ar întâmpla nimic și probabil că nu ar avea nici un efect secundar. Este important de reținut că, de asemenea, nu ar preveni sarcina. Acest lucru se datorează faptului că o singură pastilă nu conține suficienți hormoni pentru a face vreo diferență în organismul masculin.

Cu toate acestea, dacă un bărbat ia în mod regulat pilula, care conține estrogen și progesteron, ar putea începe să aibă unele efecte secundare, potrivit Science Focus. Acestea ar putea include schimbări fizice feminizante”, cum ar fi scăderea fertilității, creșterea țesutului mamar, micșorarea testiculelor. Ar putea provoca chiar și o reducere a apetitului sexual. Efectele secundare ar putea, de asemenea, să dăuneze sănătății bărbatului dacă acesta continuă să ia pastile fără prescripție medicală.

În prezent, există doar două tipuri de metode contraceptive pentru bărbați – prezervativele și vasectomia. Cu toate acestea, în prezent sunt în curs de testare o pilulă contraceptivă masculină. Lloyd Pharmacy Online Doctor a declarat: Într-un mic studiu, aceasta a provocat scăderea hormonilor necesari pentru producția de spermatozoizi, iar unii bărbați au avut efecte secundare, cum ar fi acnee, oboseală și dureri de cap. Unii bărbați au raportat un apetit sexual scăzut și dificultăți de erecție, dar niciunul dintre participanți nu a întrerupt studiul din cauza efectelor secundare.”

Cu toate acestea, ar putea dura câțiva ani pentru a fi stabilit și pentru a fi adus în Marea Britanie pentru a fi utilizat. Într-un sondaj realizat de Independent Pharmacy s-a constatat că 52% dintre bărbați ar lua o pilulă contraceptivă masculină.

The post Ce se întâmplă dacă un bărbat ia o pilulă contraceptivă care conține hormoni? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code