Flux-stiri

Cea mai scumpă lămâie din lume se vinde în Albania cu 87 de euro pe kilogram – Ce face această lămâie atât de specială?

  • Cel mai scump soi de lămâi din lume este cultivat și în orașul Lushnja din centrul Albaniei.
  • Lushnia este singura zonă în care soiul special de microcitrice australiene s-a adaptat solului și climei.
  • Acest soi de lămâi este foarte căutat pe piața externă, în special în Italia și Franța.

Cel mai scump soi de lămâi din lume este cultivat și în orașul Lushnja din centrul Albaniei, a relatat Radioteleviziunea albaneză. Soiul, care poartă numele de caviar de lămâie” este originar din Australia și se vinde cu 87 de euro pe kilogram atunci când este comandat în restaurante celebre.

Lushnia este singura zonă în care soiul special de microcitrice australiene s-a adaptat solului și climei. Fermierul Clodian Hida a început să cultive primele lămâi din această specie în urmă cu cinci ani, într-un sat de lângă Lushnja, iar recolta a fost savurată inițial de el și de familia sa. Hida a plantat 270 de rădăcini a trei soiuri de lămâi de caviar”.

Acest soi de lămâi este foarte căutat pe piața externă, în special în Italia și Franța, notează Radioteleviziunea albaneză. Lămâia caviar” se deosebește de lămâile tradiționale prin faptul că nu se stoarce sucul, ci se îndepărtează partea cărnoasă a fructului, care este făcută din fibre.

Lămâia este folosită în diverse salate, preparate din pește și pentru a face deserturi. Restaurantele albaneze încă nu folosesc acest soi de lămâi din cauza prețului ridicat de pe piață, adaugă mass-media.

The post Cea mai scumpă lămâie din lume se vinde în Albania cu 87 de euro pe kilogram – Ce face această lămâie atât de specială? appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code