Flux-stiri

Cel puțin 15 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost aruncate în SUA. Care este motivul

SUA vrea ca reţeta vaccinurilor anti-Covid să fie la liber. Ţările în curs de dezvoltare ar putea produce serulSUA vrea ca reţeta vaccinurilor anti-Covid să fie la liber. Ţările în curs de dezvoltare ar putea produce serul

Statele Unite irosesc milioane de doze de vaccin Covid-19, chiar dacă penuria afectează multe părţi ale lumii, scrie The Guardian.

Cel puţin 15 milioane de doze au fost aruncate în SUA între martie şi septembrie, potrivit unei analize CDC. O investigaţie separată a constatat că 1 milion de doze au fost aruncate în 10 state între decembrie şi iulie.

Statele continuă să arunce vaccinurile nefolosite. Louisiana a aruncat 224.000 de doze nefolosite de vaccinuri Covid – o rată care aproape că s-a triplat de la sfârşitul lunii iulie, chiar dacă un al patrulea val al virusului a pus stăpânire pe acest stat. Unele dintre dozele pierdute provin din flacoane deschise şi neconsumate în întregime, dar mai mult de 20.000 de vaccinuri au expirat pur şi simplu.

Mii de doze se pare că sunt irosite în fiecare zi în Wisconsin. În Alabama, mai mult de 65.000 de doze au fost aruncate; în Tennessee, sunt aproape 200.000.

Dozele irosite reprezintă o mică parte din numărul de vaccinuri administrate în aceste state – în Louisiana, de exemplu, au fost folosite cu succes 4,4 milioane de doze.

Informaţiile vin în timp ce milioane de oameni din întreaga lume aşteaptă primele doze. Doar 1% din populaţia ţărilor cu venituri mici a primit primele vaccinuri până în luna iulie, în comparaţie cu mai mult de jumătate dintre cei care trăiesc în ţările cu venituri ridicate.

Multe dintre dozele aruncate provin din farmacii. În luna mai, două lanţuri de farmacii irosiseră mai multe doze decât statele, teritoriile şi agenţiile federale din SUA la un loc, adică aproape trei sferturi din dozele aruncate. În prezent, cel puţin 7,6 milioane de doze aruncate provin de la patru mari farmacii: Walgreens, CVS, Walmart şi Rite Aid.

Înainte de luna iunie, puţin peste 2 milioane de doze s-au irosit, potrivit NBC News. Dar, în timpul verii, numărul a crescut de şase ori, pe măsură ce dozele au expirat şi vaccinările au scăzut.

Joe Biden a promis să vaccineze 70% din lume în următorul an şi s-a angajat să doneze câteva milioane de doze pentru a fi utilizate în străinătate. Dar, între timp, multe ţări se străduiesc să ofere vaccinuri celor mai vulnerabili şi celor care lucrează în prima linie a pandemiei, în timp ce americanii refuză imunizările.

The post Cel puțin 15 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost aruncate în SUA. Care este motivul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code