Flux-stiri

China este de partea Rusiei, dar doar din punct de vedere diplomatic

  • China este de partea Rusiei în posibilul război cu Ucraina, dar doar din punct de vedere diplomatic, nu și din punct de vedere financiar.
  • Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina în câteva zile, o afirmaţie pe care Rusia o neagă.  
  • O invazie rusă în Ucraina ar testa hotărârea Chinei de a pune aceste cuvinte de susţinere în acţiune, având în vedere principiul de neintervenţie al politicii externe a Chinei.

China este de partea Rusiei în posibilul război cu Ucraina, dar doar din punct de vedere diplomatic, nu și din punct de vedere financiar. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care Putin va invada Ucraina. Actul va înrăutăţi relaţiile deja tensionate ale Beijingului cu Occidentul, scrie Reuters

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina în câteva zile, o afirmaţie pe care Rusia o neagă.  

Ministerul de Externe al Chinei a acuzat în repetate rânduri Statele Unite pentru „răspândirea de informaţii false” şi pentru crearea tensiunilor, îndemnând să respecte şi să răspundă cererilor Rusiei privind garanţiile de securitate. 

Posibila invazie a Rusiei ar însemna testarea Chinei cu privire la susținerea promisă

Într-o demonstraţie de solidaritate, Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 4 februarie, declarând împreună cu omologul chinez Xi Jinping un parteneriat strategic „fără limite”. Presa de stat chineză a declarat că cele două ţări au stat „umăr la umăr în susţinerea dreptăţii în lume”.  

O invazie rusă în Ucraina ar testa hotărârea Chinei de a pune aceste cuvinte de susţinere în acţiune, având în vedere principiul de neintervenţie al politicii externe a Chinei. China aproape sigur nu ar dori să fie implicată militar, spun experţii. 

„Aşa cum China nu se aşteaptă ca Rusia să o ajute militar în cazul războiului din Taiwan, Rusia nu se aşteaptă ca aceasta să ajute militar în invadarea Ucrainei şi nici nu are nevoie de un astfel de ajutor”, a spus Li Mingjiang, profesor la Şcoala de Studii Internaţionale din Singapore.

The post China este de partea Rusiei, dar doar din punct de vedere diplomatic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code