Flux-stiri

DOCUMENT. Unde ne ascundem în caz de atac. Lista completă a adăposturilor civile şi buncărelor din România

  • În contextul războiului din Ucraina şi a creşterii tensiunilor de la graniţă, şeful DSU, Raed Arafat, cere eliberarea adăposturilor de protecţie civilă. România are peste 4.500 de astfel de ”buncăre” pe teritoriul ţării. 
  • „Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor iniţiale. Foarte puţin probabil să fie nevoie, dar avem obligaţia să fim pregăţi”.

În contextul războiului din Ucraina şi a creşterii tensiunilor de la graniţă, şeful DSU, Raed Arafat, cere eliberarea adăposturilor de protecţie civilă. România are peste 4.500 de astfel de ”buncăre” pe teritoriul ţării. 

„Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor iniţiale. Foarte puţin probabil să fie nevoie, dar avem obligaţia să fim pregăţi”.

„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situaţiei. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situaţii pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne aşteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie. Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri şi aici va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU şi cu autorităţile locale şi vom intensifica acţiunile noastre şi rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcţionale ca adăposturi, aşa cum era destinaţia lor iniţială”, spune Raed Arafat.

Vedeţi AICI lista completă a adăposturilor de protecţie civilă din România. 

The post DOCUMENT. Unde ne ascundem în caz de atac. Lista completă a adăposturilor civile şi buncărelor din România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code