Flux-stiri

Ciolacu are un plan fiscal riscant pentru a mulțumi UE, dar îi nemulțumește pe antreprenori: vrea să reducă deficitul de la 5% la 3% cu 200 de taxe

  • Ciolacu încearcă să reducă deficitul de la 5% prin taxe, pentru a accesa PNRR.
  • Taxele sunt dăunătoare pentru afaceri, dar deficitul maxim suportat de UE este 3%.
  • Antreprenor: Microîntreprinderile vor resimți efectele măsurilor fiscale.

De luni sau de la anu, mai bine de la anu. Mediul de afaceri din România obţine ce i s-a promis de la început – noile taxe vor intra în vigoare din 2024. 

Dezbaterile din ultimele luni pe la colţuri de surse sunt acum dezbateri publice. 

Guvernul îşi asumă în sfârşit pachetul de austeritate: 200 de taxe noi, creşteri fiscale sau alte măsuri.

Efectele? 16 miliarde de lei în plus la bugetul de anul viitor, din care bineînţeles, 3 miliarde vor fi din economii. 

Despre impactul măsurilor fiscale ale guvernului Ciolacu, explică Tiberiu Stoian, antreprenor şi director Exonia Iaşi

,,Într-adevăr, guvernul îşi asumă noile măsuri fiscale, dar din păcate, mediul economic suportă nota de plată aferente măsurilor fiscale respective. Hei bine, cu siguranţă ocupă o parte a mediului economic şi mă refer la companiile private, că despre ele este vorba în special, în cea mai mare parte a măsurilor adoptate, vor resimţi din plin, în special microîntreprinderile…”. 

Adrian Benza, analist economic, spune  dacă măsurile fiscale propuse de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Finanţelor Marcel Boloş, aspru criticate de mediul de afaceri şi de fostul partener de guvernare, Kelemen Hunor, liderul UDMR, sunt sau nu necesare. 

,,În primul rând, amintim contextul în care se iau aceste măsuri, respectiv deficit bugetar foarte mare, 5,5% din PIB, ce s-a negociat cu UE, şi cu mult peste acel maxim 3 % din deficitul bugetar acceptat de tratatul de aderare al UE, care şi acel 3% trebuie să fie printr-o excepţie, când e un an mai prost. La noi, avem deficit bugetar de foarte mulţi ani’. 

The post Ciolacu are un plan fiscal riscant pentru a mulțumi UE, dar îi nemulțumește pe antreprenori: vrea să reducă deficitul de la 5% la 3% cu 200 de taxe appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code