Flux-stiri

Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament: Am convingerea că va întruni necesarul de voturi

nicolae ciuca in sedinta de guvernnicolae ciuca in sedinta de guvern

  • Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament.
  • Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi.
  • Cu o zi în urmă, el se declara neîncrezător.

„Am depus la Camera Deputaţilor şi la Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Doresc să menţionez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta spune că programul de guvernare nu este nou, ci asigură continuitatea programului existent.

„Nu putem să facem abstracţie de cifre, dar am convingerea ca Guvernul ca întruni minimul necesar de voturi”, a mai spus Ciucă.

El a făcut un apel la responsabilitatea parlamentarilor pentru a depăşi această situaţie de criză şi a spus că negocierile cu celelalte partide vor continua.

În urmă cu o zi, Ciucă s-a contrazis cu Florin Cîțu într-o conferință de presă cu privire la numărul de voturi necesar.

Președitele PNL a spus că Guvernul „are șanse” să treacă de Parlament: „Acest Guvern va trece. Este un guvern care va avea susținere”.

În schimb, premierul desemnat a fost pesimist. „Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvenul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate și că am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord politic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă.

The post Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament: Am convingerea că va întruni necesarul de voturi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code