Flux-stiri

Ciucă cere Romgaz și OMV Petrom să înceapă extracția gazelor din Marea Neagră

  • Ciucă a cerut Romgaz și OMV Petrom să înceapă programul de investiții în Marea Neagră, astfel încât extracția gazelor să înceapă cel puțin la termenul asumat.
  • Estimările dau garanții că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri.
  • Virgil Popescu: ,,Așa cum a spus și domnul prim-ministru, clădim independența energetică, independența resurselor energetice și astăzi practic asistăm și la prima cărămidă a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiții din România”.

Romgaz a preluat de la Exxon, 50% din perimetrul Neptun Deep. Ciucă a cerut Romgaz și OMV Petrom să înceapă programul de investiții în Marea Neagră, astfel încât extracția gazelor să înceapă cel puțin la termenul asumat, adică la sfârșitul anului 2026.

,,Prin acest act prin care astăzi vom reuși să demarăm procesul prin care nu mai târziu de 2026 gazele vor fi extrase din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, împreună Romgaz cu compania OMV Petrom, ne vom îndeplini obiectivul pe care l-am asumat astfel încât să putem să asigurăm necesarul de gaz pentru consumul propriu„, a declarat Nicolae Ciucă.

Există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri

Estimările dau garanții că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri atât din regiune, cât și din Uniunea Europeană.

Virgil Popescu, ministrul energiei, a întărit afirmațiile spunând că ,,Asistăm la prima cărămidă pentru independența energetică a României, așa cum a spus și domnul prim-ministru, clădim independența energetică, independența resurselor energetice și astăzi practic asistăm și la prima cărămidă a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiții din România. Vorbim de miliarde de euro ce vor fi investite pentru extragerea gazelor din Marea Neagră„.

The post Ciucă cere Romgaz și OMV Petrom să înceapă extracția gazelor din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code