Flux-stiri

Civilii sunt evacuaţi din trei oraşe controlate de ruşi, în regiunea în care Ucraina a lansat o contraofensivă surpriză

rusirusi

  • Un oficial instalat de Rusia în regiunea ucraineană Harkov a declarat vineri că civilii sunt evacuaţi din trei oraşe controlate de ruşi în regiunea în care Ucraina a lansat o contraofensivă surpriză.
  • Vitaly Ganchev a declarat la televiziunea de stat din Rusia că civilii sunt evacuaţi din oraşele Izium, Kupiansk şi Veliky Burluk.
  • Ganchev a declarat că se va adresa pentru ajutor autorităţilor din regiunea Belgorod din sudul Rusiei dacă vor exista probleme în relocarea persoanelor evacuate, conform Reuters.

Un oficial instalat de Rusia în regiunea ucraineană Harkov a declarat vineri că civilii sunt evacuaţi din trei oraşe controlate de ruşi în regiunea în care Ucraina a lansat o contraofensivă surpriză.

Vitaly Ganchev a declarat la televiziunea de stat din Rusia că civilii sunt evacuaţi din oraşele Izium, Kupiansk şi Veliky Burluk.

Ganchev a spus că evacuarea a avut loc în principal din Kupiansk şi Izium, dar a adăugat: „Am primit acum vestea că Veliky Burluk se află sub focul artileriei, aşa că oamenii, bineînţeles, au fost rugaţi să plece în aşezări mai sigure”.

Ganchev a declarat că se va adresa pentru ajutor autorităţilor din regiunea Belgorod din sudul Rusiei dacă vor exista probleme în relocarea persoanelor evacuate, conform Reuters.

Kupiansk şi Izium sunt noduri logistice vitale pentru armata rusă în regiunea Donbas din estul Ucrainei şi ambele par direct ameninţate de o contraofensivă ucraineană. Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, a prezis vineri că forţele ucrainene vor recuceri probabil Kupiansk în 72 de ore.

Vorbind la televiziunea de stat rusă la începutul zilei de vineri, Ganchev a declarat că forţele ucrainene au obţinut o victorie semnificativă” în regiunea Harkov, una dintre primele recunoaşteri oficiale ruseşti ale contraofensivei.

The post Civilii sunt evacuaţi din trei oraşe controlate de ruşi, în regiunea în care Ucraina a lansat o contraofensivă surpriză appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code