Flux-stiri

Claudiu Năsui: Au mai crescut puțin taxele din prețul energiei electrice. Impactul în preț va fi mic. Dar picătură cu picătură se adună

Cum să calculezi cea mai ieftină ofertă pentru curentul electric la tine în județCum să calculezi cea mai ieftină ofertă pentru curentul electric la tine în județ

Cu toată tevatura politică, un lucru a trecut neobservat luni. Au mai crescut puțin taxele din prețul energiei electrice, susține Claudiu Năsui.

Prețul energiei electrice include pe lângă accize și TVA, certificate verzi și o contribuție de cogenerare. Certificatele verzi subvenționează energia verde, iar contribuția de cogenerare subvenționează centralele de cogenerare pe gaz, scrie pe Facebook Năsui.

Potrivit acestuia, de ieri a crescut „contribuția de cogenerare de înaltă eficiență” cu 49% (de la 0.01712 lei/kWh la 0.02554 lei pe kWh).

„Impactul în preț va fi mic. Dar picătură cu picătură toate se adună. Mai ales că TVA-ul aplică și acestei contribuții deci orice creștere e deodată cu încă 19% mai mare. Până la plafonare, statul ne mai crește puțin factura”, adaugă acesta.

The post Claudiu Năsui: Au mai crescut puțin taxele din prețul energiei electrice. Impactul în preț va fi mic. Dar picătură cu picătură se adună appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code