Flux-stiri

Comisia Europeană ar putea aproba vineri vaccinul Pfizer pentru copii. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Moderna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectareModerna a început testarea vaccinului pe copii. Ce impact ar putea să aibă imunizarea celor mici asupra ratei de infectare

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vineri Comisia Europeană ar putea aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.3

Anunţul a fost făcut marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avem confirmarea că pe 25 noiembrie Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare. Probabil că pe 26 Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. Cred că la mijlocul lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Dozajul pentru categoria de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit autorităţilor, vor fi trei posibilităţi de vaccinare, în cabinetele organizate în centrele adresate populaţiei generale, în centrele din unităţile sanitare şi în cabinetele de medicină de familie. Momentul când va începe efectiv vaccinarea ţine de livrarea dozelor, a precizat Gheorghiţă.

Acesta a mai spus că au început pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare.

„Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor de 5-11 ani. Sunt identificate aproximativ 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele în unde se foloseşte vaccinul Pfizer”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

The post Comisia Europeană ar putea aproba vineri vaccinul Pfizer pentru copii. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code