Flux-stiri

Companiile aeriene deviază zborurile pentru a evita zona Ucrainei

  • Cea mai mare companie aeriană din Europa, Ryanair, a redus zborurile cu Ucraina.
  • Lufthansa a modificat zborurile astfel încât echipajele să nu fie nevoite să rămână peste noapte în Kiev.
  • Alte companii aeriene mențin zborurile directe, dar sunt pregătite să își schimbe planurile în dacă este necesar.

Companiile aeriene deviază zborurile pentru a evita zona Ucrainei. Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, a declarat că a redus numărul de zboruri cu Ucraina. Companiile aeriene își modifică orarele pentru a-și limita expunerea la spațiul aerian ucrainean, continuând în același timp să efectueze zboruri spre și dinspre această țară, pe măsură ce se intensifică confruntarea cu trupele rusești masate la graniță.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este prioritatea noastră numărul unu și vom continua să monitorizăm programele noastre și să le ajustăm în consecință”, a declarat joi transportatorul irlandez într-o declarație trimisă prin e-mail.

Lufthansa și unitățile sale, elvețiană și austriacă, au schimbat unele zboruri către Kiev care era seara să aibă loc dimineața, din cauza preocupărilor legate de siguranță, pentru a evita ca echipajele să rămână peste noapte în capitala ucraineană, a declarat un purtător de cuvânt. Transportatorul olandez KLM a declarat, de asemenea, că echipajele sale nu înnoptează. Air France a extins practica de evitare a estului Ucrainei pe zborurile către Asia și acum deviază în jurul întregii țări.

Transportatori precum LOT Polish Airlines și Wizz Air din Ungaria mențin, de asemenea, serviciile directe, dar au declarat că sunt pregătiți să își schimbe planurile dacă este necesar.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația din Ucraina, însă nu am făcut nicio modificare a programului nostru”, a declarat Wizz.

Protocoalele de securitate vor fi declanșate în caz de pericol, a precizat LOT într-un e-mail. „Orice decizie de anulare a zborurilor către Kiev, Lviv sau Odessa va fi luată pe baza recomandărilor autorităților de reglementare în domeniul aviației”, a precizat compania.

The post Companiile aeriene deviază zborurile pentru a evita zona Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code