Flux-stiri

Taiwan: Ambasadorul Chinei în SUA avertizează cu privire la un conflict

Qin GangQin Gang

  • China și SUA ar putea ajunge la un conflict militar dacă Taiwanul continuă să meargă pe calea independenței.
  • Taiwanul, guvernat democratic, este revendicat de China ca fiind teritoriul său.
  • Armata chineză a efectuat misiuni aeriene deasupra strâmtorii din Taiwan, care separă insula de China.

Ambasadorul Chinei în SUA avertizează asupra unui conflict din Taiwan. China și Statele Unite ale Americii ar putea ajunge la un conflict militar dacă SUA încurajează independența Taiwanului, a declarat ambasadorul Beijingului la Washington, Qin Gang.

„Permiteți-mi să subliniez acest lucru. Problema Taiwanului este cel mai mare butoi cu pulbere dintre China și Statele Unite”, a declarat Qin pentru postul american de radio National Public Radio, într-un interviu difuzat vineri. „Dacă autoritățile taiwaneze, încurajate de Statele Unite ale Americii, continuă să meargă pe calea independenței, cel mai probabil [va implica] China și Statele Unite, cele două mari țări, într-un conflict militar”, a adăugat el.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților americane. Interviul a fost difuzat la doar câteva ore după ce secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul chinez de externe Wang Yi au discutat despre criza din Ucraina.

China revendică Taiwanul, guvernat democratic, ca fiind teritoriul său și a crescut presiunea în ultimii doi ani pentru a-și afirma pretențiile de suveranitate. Cu toate acestea, în timp ce oficialii chinezi au avertizat cu privire la o acțiune militară în Taiwan, este neobișnuit ca aceștia să facă o legătură directă cu SUA.

De asemenea, tensiunile au escaladat în ultimele luni deoarece armata chineză a efectuat misiuni aeriene repetate deasupra strâmtorii Taiwan, calea navigabilă care separă insula de China. Deși SUA nu au legături oficiale cu Taiwan, este principalul susținător și furnizor de arme al acestuia.

Președintele Statului Major interarme al SUA, generalul Mark Milley, a declarat anul trecut la Congres că China dorește să aibă capacitatea de a invada și de a ține Taiwanul în următorii șase ani, dar s-ar putea să nu aibă intenția de a face acest lucru pe termen scurt.

The post Taiwan: Ambasadorul Chinei în SUA avertizează cu privire la un conflict appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code