Flux-stiri

Comparaţie între o cremă împotriva ridurilor şi vaccinul împotriva COVID-19. Medic: „Neputinţa de a fi perfect”

Când o cremă antirid prezentată de o tânără cu ten perfect nu are eficacitate la o doamnă în vârstă nu se nasc controversele care există acum în legătură cu vaccinul împotriva COVID-19, spune un medic din Sibiu, care vorbeşte despre „neputinţa de a fi perfect”.

Într-o lume în care în care foarte multe lucruri sau servicii făcute de om sunt prezentate ca fiind perfecte, precum un telefon, o maşină, gustul unui produs, o vopsea de păr, dantura, concertul unei trupe, o casă, devine extrem de greu să vorbeşti despre un produs medical cum ar fi un vaccin sau medicament dacă acestea nu au eficacitatea de 100%”, spune medicul Egri Eduard, din Sibiu.

Potrivit acestuia, în domeniul medical, orice procent sub acest 100% face să se nască controverse şi nemulţumiri, sute de pagini scrise, sute de mii de postări, iar în care în loc să se vorbească de beneficii, se discută de limitările acestui produs.

Eduard Egri compară o cremă antirid cu vaccinul.

„Pe o cremă de faţă care <întinereşte> prezentată de o tânără domnişoară cu un ten impecabil nu se va supăra nici o doamnă mai în vârstă care după luni de folosire va constata ca nu i s-au diminuat ridurile şi nici nu vor curge tone de cerneală, în schimb un medicament sau vaccin care are eficacitate de doar 80% va umple paginile şi va da naştere la multe teorii, printre care şi conspirative, iar aici spun pe bună dreptate, deoarece emoţiile produse de pierdere, dramă sau suferinţă sunt extrem de puternice”, spune medicul.

Doctorul avertizează că atunci când vorbim de o pandemie care afectează sute de milioane de oameni, „acei 5-10-20% dintre ei, la care nu vedem rezultate” reprezintă sute de mii: „practic un număr imens de oameni a căror aşteptări au fost cu totul altele. Astfel, chiar dacă suntem bombardaţi constant cu imagini ale perfecţiunii, lucrurile nu stau tocmai aşa, tot ce putem face este să continuăm să luptăm şi să avem încredere în cei care ne vor binele”.

Medicul Eduard Egri a avut multe luări de poziţie în care recomandă vaccinarea şi respectarea normelor de protecţie sanitară pentru evitarea îmbolnăvirii.

The post Comparaţie între o cremă împotriva ridurilor şi vaccinul împotriva COVID-19. Medic: „Neputinţa de a fi perfect” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code