Flux-stiri

Conflictul din Ucraina, tot mai aproape de NATO. Un poligon de lângă Polonia a fost lovit de rachete

  • Conflictul din Ucraina atinge și alte granițe în ceea ce privește atacurile cu rachete.
  • 35 de persoane au fost ucise și 134 au fost rănite după ce mai multe rachete rusești au lovit o bază din apropierea graniței cu Polonia.
  • Marea Britanie consideră acest atac ca fiind o escaladare semnificativă a conflictului.

 Rachete ruseşti au lovit duminică o mare bază ucraineană în apropierea graniţei cu Polonia, membră NATO, ucigând 35 de persoane şi rănind 134, a declarat un oficial ucrainean local, într-o escaladare a războiului în vestul ţării.

Ministerul rus al Apărării a declarat că atacul aerian a distrus o cantitate mare de arme furnizate de naţiuni străine care erau depozitate în baza respectivă şi că a ucis „până la 180 de mercenari străini„, anunţă Reuters. Reuters nu a putut verifica victimele raportate de ambele părţi.

Atacul asupra Centrului internaţional de menţinere a păcii şi securităţii din Yavoriv, o bază de antrenament situată la doar 25 de kilometri de graniţa cu Polonia, care a găzduit anterior instructori militari NATO, a adus conflictul la uşa NATO.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei avertizase sâmbătă că unele convoaie de transporturi de arme occidentale către Ucraina ar putea fi considerate ţinte legitime. Marea Britanie a declarat că incidentul marchează o „escaladare semnificativă” a conflictului.

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a spus, la emisiunea „Face the Nation” de la CBS, că orice atac pe teritoriul NATO va declanşa un răspuns din partea Alianţei.

Guvernatorul regional Maksym Kozytskyy a declarat că avioanele ruseşti au tras aproximativ 30 de rachete asupra bazei din Yavoriv, adăugând că unele au fost interceptate înainte de a ajunge la sol.

Dacă Rusia reușește să spargă rezistența Ucrainei, Departamentul de Stat, Pentagonul și alte agenții se pregătesc să-l evacueze pe președintele Volodimir Zelenski în Polonia, unde guvernul său în exil va conduce un război de gherilă.

The post Conflictul din Ucraina, tot mai aproape de NATO. Un poligon de lângă Polonia a fost lovit de rachete appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code