Flux-stiri

Consens în Coaliție: UDMR primește ministerul Dezvoltării și Secția Specială (SIIJ) va fi desființată

  • Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru poziția de premier, a declarat sâmbătă seara, la finalul negocierilor cu PSD și UDMR, că s-a finalizat programul de guvernare și acordul politic în proporție de 99%.
  • Ciucă spune că s-a luat și decizia desființării până la 31 martie a Secției SIJ care va fi înlocuită însă de o altă structură.
  • Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că la finalul negocierilor de sâmbătă există două variante de guvern, una condusă de premier PNL, alta de premier PSD, dar că până luni cele trei partide vor avea o singură propunere de premier.
  • Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat că portofoliile Dezvoltare, Mediu și Sport rămân la UDMR
  • Nu s-a luat nicio decizie în privința premierului, iar negocierile vor continua și duminică.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru poziția de premier, a declarat sâmbătă seara, la finalul negocierilor cu PSD și UDMR, că s-a finalizat programul de guvernare și acordul politic în proporție de 99%.

Ciucă spune că s-a luat și decizia desființării până la 31 martie a Secției SIJ care va fi înlocuită însă de o altă structură. Acesta nu a oferit detalii despre ce atribuții va avea noua structură.

Marcel Ciolacu confirmă că ministeru Dezvoltării rămâne la UDMR

Până luni vom avea o singură propunere de premier. Acum ne vom întoarce în fața colegilor pentru a decide”, a spus și Marcel Ciolacu la finalul negocierilor. El a anunțat că în ambele variante de guvern, condus de PNL sau de PSD, Ministerul Dezvoltării va rămâne la UDMR.

În acest moment există propunerea PNL – Nicolae Ciucă – şi propunerea PSD – Marcel Ciolacu.

Dacă PSD are prim-ministrul se egalizează numărul de ministere, dacă PNL are, atunci PSD va avea mai multe ministere”, a afirmat liderul PSD.

Acesta a spus că până luni, când partidele participante la negocieri vor merge la Cotroceni, vor avea „o singură variantă”.

Kelemen Hunor spune că acordul politic va fi semnat luni

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat că portofoliile Dezvoltare, Mediu și Sport rămân la UDMR. „Ieri credeam că trebuie să păstrăm portofoliile. Am reușit”, a spus Kelemen Hunor referindu-se la declarațiile de vineri în care amenința că UDMR va ieși din coaliție, dacă nu-și păstrează portofoliile.

El a anunțat după negocieri că acordul politic pentru coaliția dintre cele trei partide va fi semnat luni, iar la Cotroceni se va merge cu o propunere de premier, cu acordul politic și cu programul de guvernare. El a declarat că mai rămâne de stabilit cine dă primul șeful executivului, PNL sau PSD, dar a precizat că este o discuție la care UDMR nu participă, pentru că a făcut „compromisul” de a se retrage de la rotația prim-miniștrilor.

The post Consens în Coaliție: UDMR primește ministerul Dezvoltării și Secția Specială (SIIJ) va fi desființată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code